1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Viranşehirli 217 Bayan Kurslarda Yeteneklerini Geliştiriyor
Viranşehirli 217 Bayan Kurslarda Yeteneklerini Geliştiriyor

Viranşehirli 217 Bayan Kurslarda Yeteneklerini Geliştiriyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Aile Destek Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 9 kursta 217 kursiyer eğitim görüyor.

A+A-

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Aile Destek Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 9 kursta 217 kursiyer eğitim görüyor. Kurslarda genç kızların hazırladığı el emeği göz nuru eserler bir sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu.

Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde bulunan kurs merkezinde her üç ayda bir kayıtlar yenileniyor. Kurs merkezinde; ahşap boyama, dikiş-nakış, ev tekstili, kurdele nakışı, iğne oyanıs, yağlı boya, resim, pul boncuk işleme, takı tasarımı, mum yapımı, makine nakışı, tel kırma, çini, ebru ve örgü gibi dallarda genç kızlar eğitim alıyor.
Viranşehir Kaymakamlığı Aile Destek Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Fatma Yıldırım, ilçenin nüfusunun çok genç olduğunu belirterek, genç kızlara verdikleri eğitim ile öğrencilerin aile bütçesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Kurs usta öğreticilerinden Behiye Bozkoyun kursun büyük bir sosyal aktivite görevi gördüğünü belirterek kursa gelen adayların çocuklarına hizmet eden bir kreşin de bulunduğunu söyledi. Yaz mevsiminde ilçedeki çok kişinin tarım işçisi olarak şehir dışına çıktığına dikkat çeken Bozkoyun buna rağmen, 45 öğrencinin dikiş nakış, 15 kişinin takı tasarımı, 25 kişinin okuma yazma, 15 sağlık kursu, 30 Kur’an-ı Kerim, 15 gitar ve 30 adayın da ana sınıfı eğitimini aldıklarını söyledi.
Viranşehir İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan da, kurslarda üretilen eserlerin bir sergi ile taçlandırılmasının takdire şayan olduğunu belirterek, "Kaymakamlığımıza bağlı birimlerin ilçede değişik noktalarda özellikle dezavantajlı faaliyetlerimizde kursları var. Bunların sayısı 7. Bugün burada genç kızlarımızın, kadınlarımızın güzel işçiliklerini gördük, sevindik, onların neler yapabileceklerini gördük. Bu konuda destek veren SODES’e teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

CİHAN

Viranşehirli 217 bayan kurslarda yeteneklerini geliştiriyor

Viranşehirli 217 bayan kurslarda yeteneklerini geliştiriyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.