1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Viyadük çalışmasında iskele çöktü!
Viyadük çalışmasında iskele çöktü!

Viyadük çalışmasında iskele çöktü!

Alınan bilgiye göre, Beykoz tarafındaki çevre yolunu üçüncü köprüye bağlayan viyadük 35'te işçilerin çalıştığı esneda iskele çöktü!

A+A-

3. köprü Beykoz Çavuşbaşı mevkii bağlantı yolu çalışmaları kapsamında inşası süren viyadükte beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi.

İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü köprünün Reşadiye-Çamlık bağlantı yolu üzerindeki 35 no'lu viyadüğün başlık kirişinin beton dökümü esnasında kalıbın açılması sonucu düşerek yaşamını yitiren 3 işçiden 2'sinin kimlikleri belirlendi.

Kazada hayatını kaybeden işçilerden 2'sinin Yaşar Bulut (50) ile kardeşi Lütfi Bulut (48) olduğu tespit edildi. Yaşar ve Lütfi Bulut'un diğer kardeşleri Sonay Bulut'un da yaralı olarak Paşabahçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Ölen işçilerin cesetleri, yapılan incelemelerin ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Büyük üzüntü yaşayan mesai arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Projektörlerle aydınlatılan olay yerinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kazanın oluş nedenine ilişkin incelemeler de sürüyor.

GÖÇÜKTE ÖLEN 3 İŞÇİDEN 2'SİNİN KARDEŞ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

3'üncü Köprü şantiyesi Beykoz viyadüğünde meydana gelen göçükte ölen üç işçiden ikisi ile bir yaralanın isimleri tespit edildi. Ölen üç işçiden ikisi ile bir yaralının kardeş olduğu öğrenildi.

Olay akşam saat 21.00 sıralarında 3. köprü Beykoz Çavuşbaşı mevkii bağlantı yolu çalışmaları kapsamında inşası süren viyadükte meydana gelmişti. Köprü viyadüğünde göçme sonucu 3 işçi hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştı. Ölenlerden Lütfü Bulut (48), Yaşar Bulut (50) ile yaralanan Sonay Bulut'un (42)kardeş olduğu tespit edildi. Ölen bir işçinin ise henüz ismi öğrenilemedi.

İŞÇİLER 50 METREDEN ZEMİNE DÜŞTÜLER

İşçiler göçme sırasında 50 metreden toprak zemine düştüler. Bir işçinin de beton bloklar arasında bacağının sıkışması sonucu yaralandığı öğrenildi. Olayda yaralanan Sonay Bulut Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ölen Lütfü Bulut, Yaşar Bulut ile ismi henüz öğrenilemeyen bir işçi ise savcılık incelemesi sonrası hastanenin morguna kaldırıldı.

11 İŞÇİ MAHSUR KALDI

Beton blok üzerinde mahsur kalan işçilere ise ilk olarak İtfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiye aracının merdiveni yetersiz kalınca, mahsur kalan 11 işçi bölgedeki vinç yardımıyla kurtarıldı. Lütfü Bulut'un evli ve 3 çocuk babası ,Yaşar Bulut'un ise evli olduğu belirtildi.

Ölen Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut'un amcasının oğlu olduğunu söyleyen İsmail Bulut, "İskelede beton dökerken iskeleyle beraber çöküyorlar aşağıya,3 kişi ölüyor ama iskelenin üzerinde kaç kişi var bilmiyorum,2 kişi kardeş diğeri yaralı hastanede şu anda.İskele çöküyor ve altta kalıp ölüyorlar,beton dökerken,beton ile iskeleyle beraber aşağı iniyorlar.Televizyonda alt yazı da köprü ayağında kaza var diye tesadüfen öğrendim ben telefon ettim yaralı olan çocuk dedi ki kardeşlerim ağabeylerim öldü.Hemen buraya geldik baktım cenazeler orada yatıyor,sorduk burada görevlilere iskele çökmüş dediler,beton dökerken betonla beraber aşağı düşmüşler.5-6 aydan beri bu işte çalışıyorlardı.Tesadüfen televizyonda alt yazı da duyduk geldik.

ICA'DAN 3. KÖPRÜ AÇIKLAMASI

Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesini yürüten ICA tarafından yapılan yazılı açıklamada, "7 numaralı kuzey ayağında başlık kirişi için beton dökümü tamamlanmak üzere iken henüz belirlenemeyen bir sebeple başlık kirişini destekleyen iskelenin çökmesi neticesinde kaza meydana gelmiştir" ifadelerine yer verildi.

ICA'dan yapılan açıklamada, "Kuzey Marmara Otoyolunun Çamlık Reşadiye bağlantı yolu Çavuşbaşı mevkiinde yapım çalışmaları devam etmekte olan V35 numaralı viyadükte, 5 Nisan 2014 günü saat 20.50 sularında üzücü bir iş kazası olmuştur. Kaza, viyadüğün 7 numaralı kuzey ayağında başlık kirişi için beton dökümü tamamlanmak üzere iken henüz belirlenemeyen bir sebeple başlık kirişini destekleyen iskelenin çökmesi neticesinde meydana gelmiştir. Alınan tüm iş güvenliği önlemlerine rağmen yaşanan bu kazada Kahraman Baltaoğlu, Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut adlı 3 çalışanımız ne yazık ki hayatlarını kaybetmiştir" denildi.

Söz konusu bölgede aynı yöntem ve iskele ile güvenli bir şekilde birçok kez beton dökümünün yapıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meydana gelen bu üzücü kazada söz konusu iskelenin neden çöktüğü ve kazanın sebepleri yetkililerce hassasiyetle ve tüm detayları ile araştırılmaktadır. Yaşanan bu elim kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşamaktayız. Hayatını kaybeden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz. Kazanın neden meydana geldiği ile ilgili gerekli tüm bilgilendirme yatırımcı ICA ortak girişimi tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

ÖLEN İŞÇİLERİN CENAZELERİ ADLİ TIP KURUMU MORGUNA KALDIRILDI

Beykoz'da yeni yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü (3. Köprü) Anadolu Yakası çevreyoluna bağlayan viyadük inşaatında iskele çöktü. Meydana gelen kazada 3 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise yaralandı. Çok sayıda işçi de viyadüğün üzerinde mahsur kaldı.

Olay 21.30 sıralarında Beykoz Çavuşbaşı'nda 3. Boğaz Köprüsünü Anadolu Yakası otoyoluna bağlayan Viyadük 35 'de meydana geldi. İddiaya göre viyadüğe beton dökme çalışmaları sırasında iskele, bilinmeyen bir sebeple çöktü. O sırada viyadük üzerindeki iskelede çalışan üç kardeş Lütfü Bulut (48), Yaşar Bulut (50) ile Sonay Bulut (42) ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi, yaklaşık 50 metre yükseklikten toprak zemine düştü.

Ölen işçilerin cenazeleri ilk incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.(ajanslar)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.