1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Viyana’da 20 Bini Aşkın Kişi Erdoğan’a Destek İçin Yürüdü
Viyana’da 20 Bini Aşkın Kişi Erdoğan’a Destek İçin Yürüdü

Viyana’da 20 Bini Aşkın Kişi Erdoğan’a Destek İçin Yürüdü

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 20 bini aşkın kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek için yürüdü.

A+A-

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 20 bini aşkın kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek için yürüdü. Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı olaylarını eleştirme ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme yürüyüşüne katılanların sayısı polis kaynaklarından alınan bilgilere göre 20 bini aştı. Yürüyüş Türkiye ve Avusturya Sevdalıları tarafından organize edildi. Viyana Onuncu Bölge’de Columbusplatz’dan başlayıp İstiklal caddesine benzetilen ünlü Mariahilferstrasse’ye doğru gerçekleşen destek yürüyüşünün sonuna doğru Marihalifer caddesi baştan aşağı doldu.

Yaklaşık 3 saat süren ve miting havasında geçen yürüyüşte polis kalabalığın geçtiği bütün caddeleri trafiğe kapattı. Sık sık “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları atıldı. Geçtiğimiz hafta Avusturya’daki Yeşiller Partisi’nin Türkiye kökenli milletvekili Efgani Dönmez’in ‘Erdoğan’a destek için toplanacak kitlenin tek yönlük biletle Türkiye’ye sınır dışı edilmesi’ şeklindeki açıklamasının da sık sık eleştirildiği mitingde, Dönmez’e inat 5 değil 10 binlerin burada buluştuğu şeklinde sloganlar atıldı. Yürüyüşte Yeşiller milletvekili Efgani Dönmez için sık sık istifa çağrıları yapılarak, Dönmez’in aleyhinde imzalar da toplandı.

Oldukça coşkulu geçtiği gözlemlenen yürüyüşün sonuna doğru Başbakan Erdoğan canlı olarak Viyana’ya bağlandı. Türkiye’nin demokrasisinin gayet sağlam olduğunu ve bu eylemlerin halkın esas hissiyatına zıt bir çizgide gittiğini ifade eden Erdoğan, eylem adına her tarafın yakıldığını ve başörtülü insanlara bile saldırıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, canlı bağlantı sırasında Erzurum’a gittiğini söyleyerek Viyana’daki coşkulu kalabalığa selam ve sevgilerini iletti.

Çok sayıda polisin görev aldığı yürüyüşte kalabalık, PKK’ya destek verdiği iddia edilen çeşitli işyerlerinin önünde zaman zaman galeyana geldi. Herhangi bir polisiye vakanın gerçekleşmediği yürüyüşte Taksim olayları PKK ile ilişkilendirilerek “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atıldı.

Eylemde MHP tabanlı kişilerin de bozkurt işaretleri ve MHP bayraklarıyla katılması da dikkat çekti. Ağırlıkla Türk bayraklarının hakim olduğu alanda AK Parti bayrakları ve Atatürk resimleri de göze çarptı. Öte yandan destek yürüyüşüne Avusturya’da yaşayan Boşnak, Azeri, Çeçen ve Arap toplumlarından da küçük katılımların olduğu görüldü. Yürüyüşün sonunda Westbahnhof’da toplanan kalabalığa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk bir konuşma yaptı. Külünk Türk toplumunun esas bu meydanlarda gözlemlenmesi gerektiğini kaydederek, Avrupa’daki siyasetçileri ve medyaları bu fotoğrafı görmeye davet etti.
CİHAN

Viyana’da 20 bini aşkın kişi Erdoğan’a destek için yürüdü

Viyana’da 20 bini aşkın kişi Erdoğan’a destek için yürüdü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.