1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Volkan arkadaşlarını böyle motive etti!
Volkan arkadaşlarını böyle motive etti!

Volkan arkadaşlarını böyle motive etti!

Derbiye ilginç yöntemlerle hazırlanan Volkan Demirel, takımını da motive etti.

A+A-

volkan-demirel.jpg

Fenerbahçe derbide belki maçın çok büyük bir kısmında üstün oynadı, belki rakip kalede yine akıl almaz goller kaçırdı ama kalesinde de çok kritik pozisyonlar verdi. Bu anlarda ise sahneye Sarı-Lacivertliler’in kaptanı Volkan Demirel çıktı.

Tüm pozisyonlarda başarılı olan, Selçuk’un şutunda 12 metre uzanan, Hamit’in havada yön değiştiren şutunu çıkaran ve Yasin’in karşı karşıya pozisyonunu müthiş bir refleksle çelen Volkan, maçın kahramanları arasına ismini yazdırdı. Fakat Volkan’ı diğer kahramanlardan ayıran farklı bir durum vardı. Hafta boyunca başkan Aziz Yıldırım gibi takım arkadaşlarının stresini sürekli azaltan kaptan, “Rahat olun. Taraftarın da desteğiyle bu maçı alacağız” diyerek bütün hafta rahat bir tavır sergiledi.
 

Ekstra idmanlar yaptı

Volkan bu düşüncelerine rağmen tedbiri de elden bırakmadı. Hafta boyunca her antrenmandan sonra ekstra çalışmalar yaptı. Kaleci Antrenörü Murat Öztürk’ün ona özel olarak hazırladığı lazer, golf topu çalışmalarıyla reaksiyon sürati, patlayıcı kuvvette devamlılık, refleks gibi bir kaleci için çok önemli olan yönlerine çalıştı. Hatta şut makinesinin önüne belli bir şekilleri olmayan yamuk demir engellerle kontrpiye kalınabilecek pozisyonlar için bile hazırlandı. Yani dev derbide tüm pozisyonlar adeta çalıştığı yerden geldi.

 

Kahin kahraman!
Büyük bir azimle çalışan Volkan, toplantılarda ise arkadaşlarına “Siz geriyi düşünmeyin. Atacağınız gole bakın. Ben bu maçta gol yemeyeceğim” diyerek çok iddialı konuştu. Nitekim derbiye iyi hazırlanan Volkan, verdiği bu sözü eksiksiz bir şekilde yerine getirince maç sonu tüm takım milli kaleciye koştu. ‘Kahin kahraman’ benzetmeleri yapılan Volkan’ı tüm takım arkadaşları hem tebrik hem de teşekkür etti.

 

Dev maçta 2 gol yedi
F.Bahçe’nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, büyük maçlardaki performansı ile dikkat çekiyor. Son olarak G.Saray derbisinde kurtarışlarıyla yıldızlaşan milli kaleci, 2014-15 sezonunda Sarı- Lacivertliler’in ezeli rakiplerine karşı oynadığı 5 lig maçında sadece 2 gol yedi. Volkan, 2-1 kaybedilen G.Saray karşılaşması dışında Beşiktaş ve Trabzon maçlarında kalesini gole kapadı.

volkan_demirel_2_hafta_sonra_lideriz_h9978.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.