1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Volkswagen'le ilgili şok açıklama
Volkswagenle ilgili şok açıklama

Volkswagen'le ilgili şok açıklama

ABD'de patlak veren Volkswagen araçlardaki emisyon skandalı, dünyaya kısa sürede yayıldı!

A+A-

İsviçre ve Hollanda, Volkswagen'in satışını yasakladı!...

Fransa, Norveç, Yeni Zelanda ve İtalya ise Volkswagen ithalatını yasakladı. Almanya tarihinin en büyük otomotiv skandalı olarak tarihe geçen Volkswagen'le ilgili şok açıklama Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'den geldi.

DİĞER MARKALARDA DENETİMDE
Wolfgang Schaeuble, "Skandal, Almanya ekonomisi için şimdilik bir tehdit yaratmıyor. Ancak şunu da unutmamak şart. Volkswagen'in varlığını eskisi gibi sürdürme ihtimali artık yok. Otomotiv piyasasında artan açgözlülüğün nedeni bu skandalın temelinde yatıyor" dedi.
Volkswagen'in, dizel motorlu araçlara yerleştirilen bir yazılım sayesinde aracın karbon emisyonlarını bilinçli şekilde olduğundan düşük gösterdiği ortaya çıkmıştı. 11 milyon aracın toplatılacağı da ifade edildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn istifa etti. Savcılar, Volkswagen'in şikayeti üzerine Winterkorn hakkında soruşturma açtı. Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrint, Volkswagen dışındaki otomotiv üreticilerinin de denetleneceğini açıkladı.

KATAR'IN ZARARI 8.4 MİLYAR DOLAR
Volkswagen'de ortaya çıkan emisyon skandalının en büyük zararı Katar'a oldu. Financial Times'in haberine göre Katar'ın egemen varlık fonu Katar Yatırım Otoritesi, hisse senetlerindeki 250 milyar dolar yatırımının en büyük bülümünü oluşturan Volkswagen, Glencore ve Agricultural Bank of China'ya yaptığı yatırımlardan 12 milyar dolar civarında zarar etti. FT'ye göre en büyük zarar 8.4 milyar dolar ile Volkswagen'in hisselerine yapılan yatırımlarda oluştu. Glencore'un yüzde 8.2 hissesine sahip olan Katar Yatırım Otoritesi burada da 2.7 milyar dolar zarar etti. Agricultural Bank of China yatırımından zarar 650 milyon dolar oldu.

YÜZDE 50 DÜŞTÜ!
Volkswagen'nın markaları VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, VW Ticari ve Scania zor durumda kaldı. Şirketin hisseleri yüzde 50'ye yakın değer kaybetti. Alman hükümetinin son açıklamaları, Volkswagen'i daha da zor durumda bıraktı. (Takvim)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.