1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. WİKİLEAKS (wıkı) Nedir?
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

WİKİLEAKS (wıkı) Nedir?

A+A-

WİKİLEAKS (wıkı) Nedir?

Evet sevgili okurlar; günlerdir wikileaks aşağı wikileaks yukarı tüm radyo-tv-internet kısaca tüm medyada bu konu konuşuluyor ve uzun bir sürede konuşulacağa benziyor!..

Dünyanın konuştuğu isim ise, Julian Assange.. Diplomasinin 11 Eylül’ü tüm dünyada adeta bomba etkisi yarattı. Tüm dünya bugün Wikileaks'i ve sızdırdığı belgeleri konuşuyor. Tartışmalı web sitesi wikileaks.org yüksek derecede gizli doküman ve videoları toplayıp yayınlayan bir site. Dolayısıyla bu sitenin kurucusu olan ve kırmızı bültenle arandığı bildirilen Julian Assange, daha önce bu gibi bombaları patlatacağını söylemiş ancak internet sitesi çökertilince olanlar oldu!!

Diplomasinin 11 Eylül'ü

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange ile ilgili de en şaşırtıcı bilgi, hakkında pek bir bilgi olmaması.. Avustralyalı “internet canavarı” gazeteci Julian Assange, kimine göre yalnız bir anne tarafından yetiştirilmiş, üvey baba tacizine maruz kalmış, doğuştan savaşçı bir ruh. Kimine göre 37, bir diğerine göre 39 yaşında.. Julian Assange’ı şöhretine taşıyan dönüm noktası aslında, 2006′da Wikileaks adlı siteyi kurmasıyla olmuş. Bu site, kendine gelen gizli bilgi ve belgeleri yayınlayarak dünyanın pek çok yerindeki “kirli çamaşırları” ortaya döküyor. Ama aslında dünyayı sarsan dosyaları yayınlayan ve sürekli tehdit altında yaşadığı için bir nevi global seyyah halinde yaşayan Assange geçmişi hakkında tam net ve kesin bilgi yok!!

İşte O Bombalardan Bazıları Şunlar;

ABD’li diplomatların Davutoğlu için, fevkalade tehlikeli bir şahıs demeleri;

Türkiye'nin AB konusunda kısır döngüde olduğu, İslamcılığın ise ivme kazandığı;

Ordunun neden sessiz kaldığı;

ABD, Ahmedinecad'a ise "hitler" lakabını takması gibi daha birçok iddialar var!..

Wıkıleas'ın açıkladığı belgeler deprem etkisi yarattı evet ama bir depremde açıkladığı belgelerde adı geçen isimlerde oldu. Yine o belgelerde Başbakan Erdoğan’ın danışmanları ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’nın ötesini gören bir perspektifleri olmadığı belirtilerek, Davutoğlu’nun Neo Osmanlı vizyonundan Amerika’nın kaygı duyduğu ifade ediliyor. ABD'nin, Türkiye'yi İran konusuna karışmaktan vazgeçirme çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığı da yine diğer bir iddia.. Daha birçok iddialar medyaya yansıyor ve gün geçtikçe de yansımaya devam edeceğe benziyor!.

 

Cumhurbaşkanı'ndan wıkıleaks ile ilgili yorumu ise, “Bu tuzağa kimse düşmesin, enerjimizi boşa harcamayalım.” şeklinde olurken Ahmet Davutoğlu, “aynaya baktığımda tehlikeli bir yüz görmüyorum' diyerek yorumladı. Bakalım ilerleyen günler bizlere neler gösterecek hep birlikte bekleyip göreceğiz!!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.