1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yabancılar İçin Özel Mezarlık Alanı Belirlendi
Yabancılar İçin Özel Mezarlık Alanı Belirlendi

Yabancılar İçin Özel Mezarlık Alanı Belirlendi

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Çiftlik beldesinde yaşayan yabancılar için belediye meclisinden alınan karar doğrultusunda özel bölüm ayrıldı.

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Çiftlik beldesinde yaşayan yabancılar için belediye meclisinden alınan karar doğrultusunda özel bölüm ayrıldı. 10 dönümlük alanla belirlenen yeni alanda defin işlemleri belediye personeli tarafından ücretsiz yapılacak.

        Fethiye'nin Çiftlik beldesi, bölgede yapılan villalar sayesinde yerleşik yabancıların gözdesi oldu. Beldede yabancıların oturduğu 300 hane bulunuyor. Yabancıların bölgeye olan ilgisinin artması Çiftlik Belediyesi'ni yeni ihtiyaçlara yönelik çözüm arayışlarına itti. Çiftlik Belediye Meclisi tarafından alınan kararla yabancılar için özel mezarlık alanı oluşturuldu. 10 dönüm alanı kapsayan bu bölgede defin işlemleri belediye personeli tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

        Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan, "Şu anda beldemizde 300 hane yabancı uyruklu insan yaşıyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Beldemize yoğun bir ilgileri var. Meclis kararı doğrultusunda yabancılara için mezarlıkta özel bir bölüm ayırdık. Bu 10 dönümlük bir alan. Gerekli hizmeti belediye olarak ücretsiz sunuyoruz. Sadece yakınları yanından yer ayırmak isteyen kişilerden ücret talep ediliyor.” diye konuştu.

        Öte yandan 3 yıl önce ev alarak Çiftlik beldesine yerleşen Barry John Mc Carter (75) kaldığı evde hayatını kaybetti. Fethiye aşığı olan İngiliz vatandaşı Mccarter vasiyeti üzerine Çiftlik beldesinde toprağa verildi. Emekli asker olan Mcc Carter'in cenaze törenine yakınlarının yanı sıra Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan da katıldı. Törende yakınları Mc Carter'in çok sevdiği Fethiye'den ayrılamadığını anlatttı. Carter, Türkçe ve İngilizce dualar eşliğinde defnedildi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.