1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. 'Yalan Dünya' sponsorsuz kaldı!
Yalan Dünya sponsorsuz kaldı!

'Yalan Dünya' sponsorsuz kaldı!

ROMAN, 'Yalan Dünya' dizisi ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını iptal etti!

A+A-

Bu kararın nedeni, Gülistan’ın giydiği turuncu elbise.

Gazete Habertürk'ün haberine göre; aynı elbiseyi bir düğünde giyen müşteri, arkadaşları alay edince “Rezil oldum!” diye şikâyetçi oldu.

Esen Y. Evran imzalı haber şöyle:

Cuma akşamı herkesin kahkahalarla izlediği bir dizide, sonradan görme bir zenginin giydiği şifon elbiseyi, siz bütün akrabaların bir araya geldiği bir düğünde giyerseniz ne olur? Olay, kadın giyim markası Roman'da yaşandı. Kanal D'de yayınlanan Yalan Dünya dizisinin sponsorlarından biri olan Roman'ın turuncu şifon elbisesini, dizinin 'rüküş' karakteri Gülistan giyince, aynı kıyafeti bir düğünde giymek için satın alan Meliha Hanım, eşin dostun maskarası oldu. Merak edenler ve düzenli izlemeyenler için dizinin 18 Mayıs tarihinde yayımlanan 18'inci bölümünü hatırlatmakta fayda var. Dizide, hormonları tavan yapmış Orçun, tango dersi almak üzere bir dans kursuna yazılıyor. Annesi Gülistan Hanım da bir sandalyenin üzerinde oğlunu izliyor. Ve durmadan müdahale ediyor, “Ter bezlerine hâkim ol Orçun, hormonlarına hâkim ol Orçun, onlar senin hormonların Orçun.” Gülistan Hanım'ın dip boyası gelmiş saçları, elbisenin altına hiç uymayan çorabı ve ayakkabıları, o güzelim turuncu şifon elbiseyi bir anda rüküşleştiriyor. Siz de sonra o elbiseyi bir düğüne giyiyorsunuz, bilmeden..

DÜĞÜN ZEHİR OLDU

Düğün Meliha Hanım'a zehir oluyor tabii. Ertesi gün soluğu Roman mağazasında alıyor. Satış görevlisine, “Rezil oldum” diyor, “Bu elbiseyi Yalan Dünya'nın Gülistan'ı giymiş...” Tüketici Kanunu'nda elbise ayıplı değilse para iadesi yapılmıyor, ancak değiştirilebiliyor. Ama müşteri haklı, bu da bir tür 'ayıp'. Roman yetkilileri hemen elbiseyi geri alıyor, para iadesi yapılıyor. Meliha Hanım'ın düğün gecesi yaşadığı moral bozukluğu baki, ama hiç olmazsa para cebine geri giriyor. Peki bundan sonra ne oluyor? O da ilginç. Olayı duyup aradığım Roman'ın Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, zaten bu tür örneklerden yılmış. “Hatır gönül için elbise veriyoruz, vermek istemiyoruz araya adamlar sokuluyor. Ben bu işten rahatsızım. Markamı dizinin sonunda ekranda akan diğer markaların arasında da görmek istemiyorum. Bu olay son oldu ve artık tüm dizilerle sponsorluk anlaşmalarını iptal ettim. Ancak çok özel bir pozisyon olursa düşünebilirim” diyor Toplusoy.

SPONSORLUK İPTAL EDİLDİ!

Dizi sponsorluğunun risklerinden biri bu tabii. Siz bir elbiseyi, herkesin hayran olduğu karakter oyuncusunun üzerinde gördüğünüzde 100 lira yerine 300 lira verebilirsiniz. Ama herkesin güldüğü bir karakterin üzerinde 300 liralık elbisenin değeri 'sıfıra' iniyor. Markasının A ve B sosyoekonomik sınıfa hitap ettiğini söyleyen Turgut Toplusoy da “Bu yüzden sponsorluk anlaşmalarını iptal ettik” diyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.