1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yalova Barosu Başkanı Bekler: Polis, Avukata Şiddet Uyguladı
Yalova Barosu Başkanı Bekler: Polis, Avukata Şiddet Uyguladı

Yalova Barosu Başkanı Bekler: Polis, Avukata Şiddet Uyguladı

Yalova Barosu Başkanı Cevdet Bekler, baro üyesi olan avukat Emre Can Mollaoğlu’na polis tarafından şiddet uygulandığını iddia etti.

A+A-

Yalova Barosu Başkanı Cevdet Bekler, baro üyesi olan avukat Emre Can Mollaoğlu’na polis tarafından şiddet uygulandığını iddia etti. Bekler, konuyu mahkemeye intikal ettirdiklerini bildirdi.

Bekler, düzenlediği basın toplantısında avukat Emre Can Mollaoğlu’na polis tarafından şiddet uygulandığını söyledi. 2 Haziran Pazar günü meydana gelen olayın içeriği hakkında bilgi veren Bekler, "Avukat arkadaşımız hoş olmayan bir olayla karşı karşıya kaldı. Bu yargıya intikal etti. Olay triatlonun olduğu gün. Gazipaşa Caddesi’nde oturuyor arkadaşımız. Olay, hafif bir şey değil. Yere yatırma, ellere kelepçe vurmaya gitmiş bir durum. Bizi kaygılandıran polisin bu şekilde davranması olağan duruma geldi. Bunu Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı, Anayasa Mahkeme Başkanı da söylüyor. Bu şiddet kullanımını anlamak mümkün değil. Bir mukavemetin olmamasına rağmen bunun yapılmasını anlamıyoruz. Biz de gerekli girişimleri yapacağız. Yeni emniyet müdürü ile görüşeceğiz. İnşallah bu konuda hassas davranır. Bu yaşananların hukuki gereği hem adli hem idari mekanizmada çözülür diye düşünüyoruz."
dedi.

"FİZİKSEL ŞİDDETE MARUZ KALDIM"

Avukat Emre Can Mollaoğlu da olayı anlattı. Mollaoğlu, "Gazipaşa Caddesi’nde oturduğumuz için giriş-çıkış kartına sahibiz. Evimiz de Marmara Caddesi hizasında. Buradan çıkmak için hareket ettiğimizde bir organizasyon olduğunu gördük. Zaten bir gün önceden burada aracı cebe park etmiştik. Dolayısıyla organizasyondan haberimiz yok. Bu sırada bir trafik polisi yanımıza geliyordu. Organizasyonu engel etmeyecek şekilde, kenarda aracın içinde babamla duruyorduk. Bu beyefendi direk hareket etmeye başladı. ‘Burada ne bekliyorsunuz lan’ gibi bir takım yaklaşımları oldu. Daha sonra arabadan inmemizi istedi. ‘İn lan arabadan’ diyerek indirildik. Arabadan indiğimizde ben avukat olduğumu belirttim. Buna rağmen tavrını sürdürdü. Onun benim kollarımı, ellerim bükmek suretiyle fiziksel şiddetine ve hareketlerine maruz kaldım. Daha sonra bir trafik polisi daha, hatta 2 trafik polisi olmayan ‘yunus’ diye tabir ettiğimiz polis ve bir toplum destekli polisin de sözlü ve fiili şiddetine maruz kaldım. Bunun yargıya intikal ettirdik” diye konuştu.

Yaşanan darp olayından sonra kollarındaki morlukların raporlarla tespit edildiğini de söyleyen Mollaoğlu, "Bir polis gelip bizi sorgusuz, sualsiz gözaltına alamaz. Hem de bir trafik suçundan. Ortada bir mukavemet de yok. Böyle bir olaya maruz kaldık. Tehditlere maruz kaldık. ‘Memuriyetimi yakarım, seni şöyle yaparım’ gibi ifadelerde bulundu. Olay yerinde birçok görgü tanığı vardı. Hiçbirinin ifadesine başvurulmadı." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yalova Barosu Başkanı Bekler: Polis, avukata şiddet uyguladı

Yalova Barosu Başkanı Bekler: Polis, avukata şiddet uyguladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.