1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yamaç Paraşütü Kazalarını Önlemek İçin Uçuş Yönergesi Hazırlandı
Yamaç Paraşütü Kazalarını Önlemek İçin Uçuş Yönergesi Hazırlandı

Yamaç Paraşütü Kazalarını Önlemek İçin Uçuş Yönergesi Hazırlandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşanan yamaç paraşütü kazalarını önlemek amacıyla Babadağ Uçuş Yönergesi hazırlandı.

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşanan yamaç paraşütü kazalarını önlemek amacıyla Babadağ Uçuş Yönergesi hazırlandı. Buna göre uçuş faaliyetleri yeniden düzenlenerek planlı uçuşların yapılması sağlanacak.

    Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkezi tarafından organize edilen seminer, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) ev sahipliğinde Fethiye'de gerçekleştirildi. THK görevlileri, Güç Birliği şirketi temsilcileri, yamaç paraşütü şirketi temsilcileri ve pilotların katılımı ile 2 gün boyunca devam eden seminerde Babadağ Uçuş Yönergesi hazırlandı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan aksaklıkların masaya yatırılarak eksikliklerin görüşüldüğü seminerde aynı aksaklıkların yaşanmaması için yeni önlemler alındı. Babadağ Uçuş Yönergesi ile uçuş faaliyetlerinin yüksek standartlarda yapılması, can ve mal kayıplarına yol açan üzücü kazaların önlenerek uçuş faaliyetlerinin bir plan dahilinde kontrollü olarak yürütülmesi hedefleniyor. Uçuş Kontrol Heyeti aracılığıyla İlçe Turizm Sportif Kurulu'na ulaştırmakla yükümlü olan alt kurul niteliğindeki Babadağ Sportif Kurulu oluşturuldu. Babadağ Sportif Kurulu'nda, Uçuş Kontrol Heyeti başkanlığında, firma temsilcileri, pilot kooperatifi temsilcileri yer alacak. En az 7 kişi bir araya geldiğinde karar alınabilecek. Alınan karar Uçuş Kontrol Heyetince İlçe Turizm Sportif Kurula iletilecek. Babadağ Uçuş Yönergesi'nin Türkiye'de yamaç paraşütü ve diğer sportif faaliyetler için örnek olabilecek nitelikte olduğu belirtildi.

Seminerde ayrıca Babadağ'da gerçekleştirilecek uçuş faaliyetlerinin bir plan dahilinde, güvenli bir şekilde yapılmasıyla hem yamaç paraşütünün gelişeceği, hem de bölge turizminin bundan olumlu etkileneceğine dikkat çekildi. Seminerde, başta Güç Birliği Şirketi ve pilotlar olmak üzere bütün tarafların üzerine düşen görevi yapacağı dile getirildi.

ALKOLLÜ PİLOTLARA CEZALAR ARTIRILACAK

    Seminerde konuşulan ve Babadağ Uçuş Yönergesi'ne dahil edilen yeni düzenlemeler şu şekilde sıralandı: Belceğiz Plaj işletmecisinin iniş alanlarını yamaç paraşütlerinin rahat bir şekilde inmesine imkan verecek şekilde düzenlenmesi, inişlerde yaşanan tehlikeli ortamın ortadan kaldırılması. İniş alanlarına 2 dilde (Türkçe ve İngilizce) uyarı levhalarının yerleştirilmesiyle olası kazaların önüne geçilmesi sağlanacak. Uçuş kontrol ofisini oluşturan THK ve Güç Birliği şirketince sağlanan elemanlara ilaveten bir P4 belgeli pilotun, pilot kooperatifince burada görevlendirilecek. Pilotlara uygulanan alkol denetiminin bu sene daha sıkı bir şekilde uygulanması özellikle şirket sahipleri ve pilot kooperatifince istendi. Alkollü uçuşa gelen pilotlara verilecek cezalar ise geçen yıldan daha fazla olacak. Uyuşturucu kullanıp kullanmadığının belirlenmesi amacıyla yapılan uyuşturucu testi ise sezon başında uçuş güvenlik ofisine teslim edilmesi gerekiyor. Babadağ’da ambulans bulundurulması için İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşülerek istasyon açılması istenecek.

    KAZA RAKAMLARI SIFIRA İNDİRİLECEK

    Seminere başkanlık eden THK Havacılık Eğitim Başkanı Vedat Seyman, seminerin oldukça başarılı geçtiğini belirterek, oluşturulan Babadağ Uçuş Yönergesinin Türkiye'de yapılan yamaç paraşütü ve sportif faaliyetlere örnek teşkil edeceğini söyledi. 2 gün süren seminer konusunda görüştüğümüz kişisel sorunların önlenmesi amacıyla pilotların ve şirket sahiplerinin yaklaşımını olumlu bulan Vedat Seyman, Babadağ’ın yakın gelecekte hak ettiği konuma kavuşacağını ifade etti. CİHAN

Yamaç paraşütü kazalarını önlemek için uçuş yönergesi hazırlandı

Yamaç paraşütü kazalarını önlemek için uçuş yönergesi hazırlandı

Yamaç paraşütü kazalarını önlemek için uçuş yönergesi hazırlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.