1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yanardağ korkunç şekilde patladı!
Yanardağ korkunç şekilde patladı!

Yanardağ korkunç şekilde patladı!

İtalya'da bulunan Etna Yanardağı'nda patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda kişi yaralandı. İlk açıklamalara göre yaralanan 8 kişi arasında BBC muhabiri de bulunuyor..

A+A-

Etna yanardağındaki son volkanik hareket çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralananların  bölgede yanardağın son zamanlardaki hareketliliğini inceleyen araştırmacılar ve BBC muhabiri Rebecca Morella ile bir kaç turist olduğu belirtiliyor. Yaralı sayısı ilk belirlemelere göre 8... Ancak yaraların ciddiyeti konusunda henüz bir bilgi söz konusu değil. Yaralananalar arasında 78 yaşında yaşlı bir kadın olduğu biliniyor.

"30 YILDIR BÖYLE TEHLİKELİSİNİ YAŞAMADIM"

BBC muhabiri Morella'nın sosyal medyadan en be an gelişmeleri aktardığı patlama için "Patlamalar öldürücüydü" yorumunu paylaştı.  Rebecca Morella uzmanların son 30 yıl boyunca bu derece tehlikeli bir deneyim yaşamadıklarını ifade etti. Morella'ya göre yaralılardan kimisi başından darbe aldı, kiminde yanık kiminde ise kesikler var. 

Sicilya’nın doğusunda yer alan Avrupa’nın en yüksek yanardağı Etna’da son olarak Mart ayı başında volkanik hareketlilik yaşanmıştı. Haftalardır aktif olmayan yanardağda son zamanların en büyük patlamaları meydana gelmişti. Etna'daki son hareketliliğin ardından turuncu alarm verilmişti!

YÜKSEKLİĞİ PATLAMARA GÖRE DEĞİŞİYOR..

Etna yanardağı şu andaki 3.326 metre yüksekliğiyle Avrupa kıtasının en yüksek yanardağı olarak kabul ediliyor. Zirvedeki püskürmeler sebebiyle yükseklik zaman zaman değişmekte... İtalya’nın 3 aktif yanardağındna biri olan Etna’nın taban çevresi ise 140 kilometre…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.