1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yangında Tonlarca Hububat Tarlada Kül Oldu
Yangında Tonlarca Hububat Tarlada Kül Oldu

Yangında Tonlarca Hububat Tarlada Kül Oldu

Uşak merkez ilçeye bağlı Yavu köyünde yaklaşık 200 dekar tarlada ekili arpa ve buğday kül oldu.

A+A-

Uşak merkez ilçeye bağlı Yavu köyünde yaklaşık 200 dekar tarlada ekili arpa ve buğday kül oldu. Yangının biçerdöverden sıçrayan kıvılcımdan çıktığı tahmin ediliyor.

Uşak Merkez ilçeye 6 kilometre uzaklıkta bulunan Yavu köyünde ekili yaklaşık 200 dekar tarlalarda yangın çıktı. Yangına ilk müdahale Yavu köyü ile çevre köylerden gelen yaklaşık 60 traktör ile gelen vatandaşlar tarafından yapılrıken, yangın çıkan sarp araziye itfaiye araçları girmekte güçlük çekti. Yangında yanan arpa ve buğdayın yaklaşık olarak 44 ton civarında ve yaklaşık zararın 30 bin lira civarında olduğu tahmin ediliyor

Bugün saat 14.30 sıralarında Merkeze bağlı Yavu köyü, Köstek Bekir Çiftliği olarak adlandırılan mevkide çıkan yangının, yörede hasat yapan biçerdöver makinesinden fırlayan kıvılcımdan çıktığı tahmin ediliyor, rüzgarın da etkisi ile kısa sürede diğer tarlalara sıçrayan yangın bir anda 200 dekar alanda ekili arpa ve buğdayı küle çevirdi.
Yangın yerine gelen Uşak Belediyesi ve Uşak Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye araçları sarp tepede bulunan yangın mahalline ulaşmakta güçlük çekerken, bir anda yangın mahalline 60 kadar traktörle gelen köylülere, tarlaları sürerek, yangının daha fazla büyümesini önlediler.

Yanan tarlardan 50 dönümlük bölümü ile en çok zarar uğrayan sahiplerinden birisi olan Sultan Ünver, "Önce Uşak Belediyesine ait 2 itfaiye aracı geldi. Ancak, onlar tepeye çıkacak yolu bulamayınca dolaşmak zorunda kaldılar. Daha sonra Orman İşletme Müdürlüğü aracı geldi. Ancak, köylüler, traktörlerle yangın mahalline ulaşıp müdahale ederek itfaiyeden önce yangını söndürdüler." dedi.
CİHAN

Yangında tonlarca hububat tarlada kül oldu

Yangında tonlarca hububat tarlada kül oldu

Yangında tonlarca hububat tarlada kül oldu

Yangında tonlarca hububat tarlada kül oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.