1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaralı Sansar, Tedavisi İçin Bursa'ya Gönderilecek
Yaralı Sansar, Tedavisi İçin Bursaya Gönderilecek

Yaralı Sansar, Tedavisi İçin Bursa'ya Gönderilecek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yolda bulunan yaralı sansar, tedavisi için ilçedeki veteriner hekime getirildi.

A+A-

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yolda bulunan yaralı sansar, tedavisi için ilçedeki veteriner hekime getirildi. Çenesi kırık olan ve bir gözünü kaybeden sansar, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderilecek.

Ereğli - Akçakoca karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan sansar, duyarlı vatandaşlar tarafından tedavi edilmek üzere veteriner hekime getirildi. Veteriner hekim Hüseyin Demircan, sansarın otomobilin çarpması sonucu çıkan gözünü dikti. Ancak çenesinde oluşan kırığa ise müdahale edilemedi.

Gözü ampute edilen ve uyuşturularak uyutulan sansar, sevk için hazırlandı. Veteriner hekim Hüseyin Demircan, kırık olan çenesine müdahale edemediklerini ve tedavisi için Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderileceğini söyledi.

Yaralı sansarın doğası gereği tavukları yediğini ve civcivleri boğduğunu belirten Demircan, "Eğer köyde olsaydı kesinlikle tüfek atarlardı. Bu gördüğünüz canlı doğası gereği tavukları yer ve civcivleri boğar. Ama yolda vatandaşımız görmüş ve duyarlı vatandaşımız getirdi. Kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu hayvanın isteği karnını doyurmak. Köylümüze anlatamıyoruz. Köylümüzün de gerekli tedbirleri alması gerekir" dedi.

Yaralı sansarı bulan duyarlı vatandaşın annesi Ümmühan Met, "Bizim çocuklar akşam arkadaşlarından dönerken yolda bulmuşlar. Orada hemen bir kutuya koyarak getirdiler. Biz de Hüseyin Bey'i aradık. Sağolsun bize yardımcı oldu. Şu anda orman işletme müdürlüğüne bildirip onlar ne uygun görürse onu yapacağız. Bugün biz misafir edeceğiz" dedi. Tedavisi tamamlanan sansar, bu gece misafir olacağı Met ailesi ile birlikte veteriner hekimliğinden ayrıldı. CİHAN

Yaralı sansar, tedavisi için Bursa'ya gönderilecek

Yaralı sansar, tedavisi için Bursa'ya gönderilecek

Yaralı sansar, tedavisi için Bursa'ya gönderilecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.