1. YAZARLAR

  2. Nazlı TANSALIÇ

  3. YARIN YA GEÇ OLURSA..
Nazlı TANSALIÇ

Nazlı TANSALIÇ

Yazarın Tüm Yazıları >

YARIN YA GEÇ OLURSA..

A+A-

YARIN YA GEÇ OLURSA..

KÖKDER, “Hepimiz birimiz için! Peki ya biriniz? El ele verelim, yardım edelim” sloganlarıyla yola çıkan bir dernek. Sadece lösemi hastalarına değil; tüm kanser hastalarına yönelik çalışmalar yapmayı amaç edinmiş ve gönüllü hizmet verenleriyle takdir edilmesi gereken bir kurum.

Derneğin kuruluş amacı sadece hizmet etmek, nasıl mı? Hastaların tedavi süreçlerinde karşılaştıkları hukuki ve sosyal problemlerin aşılması, sahip oldukları haklar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla ücretsiz hukuki ve sosyal danışmanlık hizmeti derneğin bünyesinde verilmekte ve bu sayede hasta ve hasta yakınları hatta doktorlar haklarını koruma altına alabilmekteler.

Kanser; hastalığı yaşayanlarda olduğu kadar hasta yakınları ve ailelerinde de çok büyük psikolojik travmalara neden olan, oldukça ciddi bir hastalıktır. Toplum, kanserin yenilmesi zor bir hastalık olduğunu düşünmektedir. Ancak kanser erken teşhis ve doğru tedavi ile yenilebilmektedir.

Hastanın günlük yaşamını sürdürebilmesini desteklemek, sosyal işlevselliğinin (iş, öğrenim, vb) hastalık nedeni ile aksamasını önlemek, tedavi süreci ve hastalığa bağlı olarak, yaşamının çeşitli alanlarında ortaya çıkacak değişikliklerle başa çıkabilmelerine yardımcı olmak amacıyla psikolojik ve sosyal destek KÖKDER tarafından sağlanmaktadır.

Bu derneği diğer kurumlardan ayıran bir başka özellik ise;

KÖKDER, Dünya Kemik İliği Bankası (BMDW), Dünya Kemik İliği Donör Federasyonu(WMDA), Amerikan Ulusal Kemik İliği Programı (NMDP) ve Avrupa Kanser Hastaları Koalisyonu (ECPC) üyesidir.

Aynı zamanda kanser ve lösemi konusunda kurulmuş diğer derneklerden farklı, yeni bir yapılanma yoluna gidilmiş; Trabzon’dan, Muş’tan, Sakarya’dan, İzmir’den, Bursa’dan ve daha birçok ilden benzer amaçlar için kurulmuş dernekler bir araya getirilip platform çatısı altında toplanmıştır. Merkezi Ankara’da olan KANSERE KARŞI EL ELE PLATFORMU’nun başkanlığını KÖKDER başkanı Doç. Dr. Sarper DİLER yürütmektedir.

Bende bu derneğin gönüllü bir üyesi olarak sizlere buradan çağrıda bulunmak istedim.

Bugün onlara peki yarın kime?
Bu sese kulak verin ve el birliği ile kanserle mücadele için atılan bu adımda sizde gönüllü olun!.


Günün Sözü:

“AHLAKIN VE YARDIMLAŞMANIN ÇOĞALDIĞI YERDE,  DEVLETİN MASRAFI AZALIR!!” Anonim

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.