1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Yaşar Kemal'i yan yana uğurladılar
Yaşar Kemali yan yana uğurladılar

Yaşar Kemal'i yan yana uğurladılar

Türk edebiyatının usta çınarı Yaşar Kemal'in cenaze törenine, edebiyat, siyaset, sanat ve spor dünyasında çok sayıda isim katıldı.

A+A-

YAN YANA SAF TUTTULAR

Cenaze töreninde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş yan yana saf tutması dikkat çekti.Namazın ardından Yaşar Kemal'in cenazesi omuzlara alınarak, alkışlarla cenaze aracına taşınırken, tabuta çiçek atıldığı görüldü. Cami önünde toplanan bir grup ise "Yaşar Kemal onurumuzdur" diye slogan attı. Semt sakinleri de binaların pencerelerine çıkarak, alkışlarla Yaşar Kemal'i son yolculuğuna uğurladı.

“YAŞAR KEMAL BABAMIN ARKADAŞIYDI"

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türk edebiyatının büyük ismi, büyük ustası, büyük sanatkar, düşünür ve fikir adamı Yaşar Kemal'i kaybetmenin üzüntüsünü millet olarak yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Başta eşi Ayşe Hanım olmak üzere herkese de başsağlığı diliyorum. 2008'de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü'nü kendisine tebliğ etmekten de gurur duyuyorum. Başka bir şey daha var kamuoyu çok bilmez. Yaşar Kemal babamın arkadaşıydı. Bazen telefonla da görüşürlerdi. Kayseri'de beraber çalışmışlar. Hatta geçen Kurban bayramında telefonla görüşmüşler. Çoluk çocuk nasıl diye babama sormuş. Böyle Anadolu'nun bütün değerlerini taşıyan büyük bir yazardı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

“TOPLUMUN HER KESİMİ ONUN ÖLÜMÜYLE BERABER BİRLEŞTİ"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise “Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağolsun. Kültür ve edebiyat hayatımızda bir köşe taşıydı. Aramızdan ayrıldı ama eserleriyle hepimiz teselli buluyoruz. Hoş bir seda bıraktı.Toplumun her kesimi onun ölümüyle beraber birleşti" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.