1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yaşlılar İçin Konya Gezisi Düzenlendi
Yaşlılar İçin Konya Gezisi Düzenlendi

Yaşlılar İçin Konya Gezisi Düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürlüğü Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi, 35 yaşlı üye için Konya gezisi düzenledi.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürlüğü Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi, 35 yaşlı üye için Konya gezisi düzenledi.

İlk olarak Konya'nın Kulu ilçesini ziyaret eden Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi üyeleri, sabah kahvaltısından sonra Kulu ilçe merkezinde kısa bir gezinti yaptı. Gezinin rehberliğini yapan 20. dönem Konya milletvekili Abdullah Gencer, Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi üyelerine rehberlik ve hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Bize doğru yolu gösteren ve örnek olan tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Onlara hizmet etmekten şeref duyuyorum.” dedi.

Mevlana Türbesi ile başlayan Konya gezisinde rehber Gencer, türbe içerisindeki bilinmeyen birçok konuya temas ederek yaşlılara Mevlana Türbesi hakkında bilgiler verdi. Meram Belediyesi'nin de büyük destek verdiği gezide yapılan ikram, yemek ve çay molasından sonra yapımı Selçuklulara dayanan İnce Minare gezildi. Sonrasında Selimiye Camii'ni ziyaret eden yaşlılar Hz. Mevlana'nın doktoru Bey Hekim Ekmeludin Hz.'lerinin türbesini de ziyaret etti. Gencer, türbenin Selçuklu zamanında medrese, şu anda da müze olarak kullanıldığına dikkat çekerek yaşlılara bilgiler verdi. Kırıkkaleli yaşlılar türbe ziyareti sonrasında Alaattin Tepesi'ne çıktı ve oradaki kaleyi, türbeleri ve camiyi gezdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve Günışığı Yaşlı Bakım Merkezi Müdürü Selami Kaynakhan, bu tür etkinliklerin devam edileceğini belirterek, “Yaşlılarımız her şeyin en iyisine layıktır.” diye konuştu. CİHAN

Yaşlılar için Konya gezisi düzenlendi

Yaşlılar için Konya gezisi düzenlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.