1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yaşlılara Ücretsiz Evde Bakım Hizmeti
Yaşlılara Ücretsiz Evde Bakım Hizmeti

Yaşlılara Ücretsiz Evde Bakım Hizmeti

Antalya Kepez Belediyesi, ilçede bulunan 65 yaş üstü 61 bin yaşlıya evinde bakım imkanı sağlayan proje geliştirdi. Projenin tanıtım toplantısı Kepez b...

A+A-

Antalya Kepez Belediyesi, ilçede bulunan 65 yaş üstü 61 bin yaşlıya evinde bakım imkanı sağlayan proje geliştirdi. Projenin tanıtım toplantısı Kepez belediye binası önünde gerçekleştirildi. ‘Kepez’de Evinizde Sağlık Projesi’ kapsamında ilçede bulunan yaşlı, engelli, kronik rahatsızlığından dolayı desteğe ihtiyaç duyan, 65 yaş üstü kişilere yaşadığı ortamda sosyal yardım desteği sağlanacak.

Proje kapsamında hekim, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen tarafından yaşlıların fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçları karşılanacak. Bu uzman kişiler yaşlılara evde muayene, tedavi, hasta takip ve bakım destek hizmeti sunacak. Belediyenin gerçekleştirdiği bu projeyle ayrıca acil yardım hizmeti ve hasta nakil ambulansı hizmeti de verilecek. Proje kapsamında 36 uzman, acil müdahale ambulansı, hasta nakil ambulansı ve 2 sosyal destek aracı görev yapacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni başlatılan sağlık projesi hakkında bilgi verdi. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde her geçen gün ilçeye farklı farklı hizmetler sunduklarını açıklayan Hakan Tütüncü, bu projeden yaşlıların bir telefonla doktorları ayaklarına çağırabileceklerini de hatırlattı. Tütüncü, hastaların hastaneye transferinin ücretsiz bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

‘Kepez’de Evinizde Sağlık Projesi’ hizmetinden yararlanmak isteyen 65 yaş ve üzerindeki hastalar, '316 07 08' irtibat numarasından 7 gün 24 saat uzman kişileri ayağına çağırabilecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.