1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yavru Tema’dan Paşabahçe’ye Fidan Desteği
Yavru Tema’dan Paşabahçe’ye Fidan Desteği

Yavru Tema’dan Paşabahçe’ye Fidan Desteği

TEMA Sivas Temsilciliği, meşe fidanlarını Paşabahçe mesire alanında gönüllülerin de katıldığı programla toprakla buluşturdu. Türkiye Erozyonla Mücadel...

A+A-

TEMA Sivas Temsilciliği, meşe fidanlarını Paşabahçe mesire alanında gönüllülerin de katıldığı programla toprakla buluşturdu.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Sivas Temsilciliği ilin ağaçlandırılması ve genç nesle fidan sevgisinin kazandırılması amacıyla bir takım çalışmalar yürütüyor.

Vakıf, Yavuz Selim İlköğretim Okulu 'Yavru TEMA Kulübü' öğrencilerine sonbaharda toplanan meşe palamutlarını saksılarda yetiştirmesini sağlayıp, ilkbaharın son günlerinde öğrenci-öğretmen veli işbirliği ile yetişip gelişen, büyüyen meşe fidanlarını Paşabahçe mesire alanında gönüllülerin de katıldığı programla toprakla buluşturdu.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Emine Yönücü, Sivas’ın ağaçlandırılması ve çocukların ağaç sevgisi edinmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, il genelinde yapılan ağaçlandırma seferberliğine de katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Sivas’ın geniş bir yüzölçümüne sahip olduğunu hatırlatan Yönücü, “Bu geniş coğrafyayı ağaçlandırmak kolay değil. Ancak bilinçli nesiller yetiştirerek bu çalışmalara destek olmak herkesin vazifesidir. Burada çocuklarımız, gençlerimiz meşe palamutlarını saksılarda yetiştirip, toprakla buluşturdular. Bizlerin yaptığı gibi herkes kendi fidanını evinde yetiştirip toprakla buluşturabilir. Sonbaharda toplanan tohumları saksılarınızda büyütüp, ilkbaharda fidan olarak dikebilirsiniz. Ayrıca meşe palamudu, kuşburnu, ahlat, alıç gibi yabani meyve çekirdeklerini mutlaka sonbaharda toprağa ekin.” şeklinde konuştu.

Fidanların nasıl dikileceği hakkında bilgi verilen program, katılımcıların fidan dikmesi ile sona erdi. Programa, Yavuz Selim İlköğretim Okulu 3-D sınıfı öğrencileri, veliler, okul öğretmenleri, vakıf yetkilileri ve davetliler katıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.