1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yavuz Sultan Selim İsmine Tepki Eyleminde Protestocular Polisle Çatıştı
Yavuz Sultan Selim İsmine Tepki Eyleminde Protestocular Polisle Çatıştı

Yavuz Sultan Selim İsmine Tepki Eyleminde Protestocular Polisle Çatıştı

Erzincan'da İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün isminin Yavuz Sultan Selim olarak açıklanmasını protesto etmek için toplanan kalabalığın içinde yer alan marjinal grup polisle çatıştı.

A+A-

Erzincan'da İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün isminin Yavuz Sultan Selim olarak açıklanmasını protesto etmek için toplanan kalabalığın içinde yer alan marjinal grup polisle çatıştı. Polise taş ve sopalarla saldıran gruba; poliste biber gazı ve copla müdahale etti. Olayların büyümesi üzerine jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Erzincan'da Saat Kulesi civarında İstanbul da yapılan 3. köprünün isminin Yavuz Sultan Selim konulmasını protesto etmek için toplanan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi, Alevi dernekleri ve cemevleri temsilcileri konuyla ilgili açıklama yaptıktan sonra kalabalığın içinde yer alan marjinal grup Saat Kulesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine polisin kurduğu barikatları Ordu Caddesi üzerine atan grup önce kaçtı ardından barikat kurarak polise taş ve sopalarla saldırdı. Göstericilere biber gazı ve panzerlerle müdahale eden polis ile göstericiler arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Olayların büyümesi üzerine olay yerlerine jandarma ekipleri de sevk edildi. Olay bölgesinde jandarma ekipleri tarafından da güvenlik önlemi alındı. Yaşanan olaylar sırasında bir kişi gözaltına alınırken polisin şehir genelinde aldığı geniş güvenlik önlemleri devam ediyor.
CİHAN

Yavuz Sultan Selim ismine tepki eyleminde protestocular polisle çatıştı

Yavuz Sultan Selim ismine tepki eyleminde protestocular polisle çatıştı

Yavuz Sultan Selim ismine tepki eyleminde protestocular polisle çatıştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.