1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. YAZ GELDİ PEKİ HAZIR MISINIZ? (2)
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

YAZ GELDİ PEKİ HAZIR MISINIZ? (2)

A+A-

YAZA HAZIR MISINIZ BAYANLAR? (2)

YAZA HAZIRLIKTA CİLT BAKIMI

Yaza incecik bir vücutla girmek için özel bir diyet formülü vermiş ve bir önceki yazımızı aynen şöyle bitirmiştik. ‘Temennim bu diyet sizi her türlü hastalığa neden olan, insanda tabiri caizse görüntü kirliliği yaratan kilolardan kurtarır!’ Ümit ediyorum ki, bu diyeti doktorunuza da danışarak uygulamış ve kilolarınızdan kurtulmuşsunuzdur. Peki! Şimdi yeter mi diyeceğiz? Elbette hayır! Şimdi sırada kilolardan arınmış ve yaza girmeye hazır vücudumuza yapılacak bakım çalışmalarımız, sizler için naçizane önerilerim var;

Uzman olmaya gerek yok, hepimiz biliyoruz ki mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişiklikleri derinin kurumasına, canlılığını yitirmesine ve mat bir hal almasına neden olur. Kuruyan deri, kendine gerekli mineralleri veya vitaminleri de alamadığı için kırışmaya ve çatlamaya başlar. Kışın bir yandan soğuk, bir yandan rüzgâr ve bir yandan da hava sıcaklıklarının ani değişiklikler göstermesi sonucu yıpranan cildimiz için ilk yapacağımız şey cilt tipine uygun nemlendiricilerle yapılan tedavilerdir.

İşte Uzmanlara Göre Bakım Formülleri

Sizler için birçok uzmanın açıklamalarından oluşan bakım türlerini seçtim. Bunları seçerken de, bakım maddelerinin doğal olmasına ve evde bile hazırlanmasına dikkat ettim. Umarım bir önceki yazımla kilo vermenizi, şimdi ki yazımda da yaza dipdiri bir ciltle girmenizi sağlamış olurum.

Cildinize göre nemlendirici seçin!

Kışın kullanılan nemlendirici ve bakım kremlerinin, yazın kullanımı uygun değildir. Güneşin yüzünü yavaş yavaş gösterdiği şu günlerde, nemlendirici seçerken güneş koruma faktörü de içeren ürünler olması önemlidir. Aşırı kuruyan, alerjik olan ciltlerde nemlendiriciler 2-3 saatte bir yinelenmelidir. Yüze sürülen A, C, E vitaminler ile selenyum içerikli nemlendiricilerin güneşin yarattığı hasarları engelleyici rolleri vardır.

Yulaf Maskesi uygulayın!

Pişmiş yulaf ezmesini yüzünüze sürün; 15 dakika kadar kurumasını bekleyin! Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayabilirsiniz. Cildinizdeki değişikliği hemen fark edeceksiniz. Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamak ve siyah noktalardan kurtulmak için bu kür inanın birebir etkili. Bu maske aşırı yağlanmayı da önler.

Avokado maskesi:Kış mevsiminin sert etkisini yüzünüzden silebilmek için ideal bir çözüm. Püre haline getirilmiş avokadoya bir-iki damla zeytinyağı ve limon suyu ekleyin. Yüzünüze sürüp 10 dakika bekleyin. Avokado maskesi, yüzünüzdeki pürüzlü tabakayı yok etmekle kalmayıp ayrıca sağlıklı bir cildin ihtiyacı olan vitaminleri de sağlar.

Limon peelingi:Yağlı cilt için uygulanır. 2 yemek kaşığı dolusu ince rendelenmiş limon kabuğu, 2 yemek kaşığı yulaf unu ve 6 yemek kaşığı dolusu buğday kepeği iyice karıştırılır ve biraz su eklenerek esnek bir lapa haline getirilir. Dairesel hareketlerle, 2-3 dakikalık bir süre boyunca cilt temizlenir. Bol ılık suyla yıkanılır.

Papatya yağı:Papatya yağı her cildin dostudur. Her tür cilt için uygulanabilir. 30 gr. papatya (Temiz yerlerde yetişen papatya kullanılmalı), 100 ml susam yağı ve 100 ml kırmızı kantaron yağına eklenir. Cam yağ kavanozu bir saat boyunca çok sıcak su banyosunda (Benmarin yöntemi) bekletildikten sonra iyice çalkalanır. Karışım tülbentten geçirilerek süzülür. Yağa batırılan pamukla yüz iyice temizlenir.

Lavanta suyu:Karışık cilt için önerilir. Sabahları ve akşamları, bir pamuğu lavanta suyu ile ıslatın ve yüzünüze, boynunuza, dekoltenize sürün. Yağlı cilt için lavanta suyu: Bu karışım cildin canlanmasını sağlıyor. 50 ml lavanta destile suyu, 2-3 damla nane yağı ve 1tatlı kaşığı dolusu elma sirkesini bir cam kabın içinde iyice çalkalayarak karıştırın. Yüzünüzü, boynunuzu ve dekoltenizi, bu sıvıyla ıslattığınız bir pamukla temizleyin.

YAZ AYLARINA SAĞLIKLI, BAKIMLI, HUZURLU VE BOL KAZANÇLI GİRMENİZ DİLEĞİYLE..

high-res-lava-shell-therma-facial-250x180.jpg

yuz-bakimi.jpg

cilt-bakim-onerileri.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.