1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Yazıcı Gürbulak’ı denetledi!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Yazıcı Gürbulak’ı denetledi!

A+A-

Bakan Yazıcı Gürbulak’ı denetledi!

Bakan Yazıcı:

'Gürbulak'ta yapılması gereken çok şey var'

‘Gürbulak’ta gördüklerim beni gerçekten mutsuz etti!’

Değerli etkihaber.com’un sadık okuyucuları, çok değerli yol arkadaşlarım. Geçenki yazımda, Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’nın Gürbulak Sınır Kapısı’na gidip, Gürbulak Gümrüğü ile ilgili iddiaları yerinde inceleyeceğini ve denetlemelerde bulunacağını belirtmiştim. Aynı yazıda, bu denetlemenin diğer bakanlara da örnek olmasını temenni ederek, her bakanın görevini bu anlayışla yapması gerektiğini vurgulayıp Sayın Yazıcı’ya bu reaksiyonundan dolayı da ‘Aferin’ demiştim.

Bakan yerinde inceledi!

Gerçektende Sayın Bakan kendinden beklenileni yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programı gereği önce Ağrı’ya geldi. Başbakan Erdoğan Ağrı’dan İstanbul’a dönerken, Gümrüklerden Sorumlu Bakan Hayati Yazıcı ise Gümrük Başkontrolörü İlter Kuşoğlu’nun çarpıcı iddialara yer verdiği Gürbulak Gümrüğü’nde soluğu aldı. Bakan Hayati Yazıcı, dünyanın gözünün üzerinde olduğu İran’a en yakın gümrük kapımızda iki saat incelemelerde bulundu. Başta Gürbulak gümrük yetkilileri olmak üzere çeşitli kişilerle görüşmeler yaptı. Bakan Yazıcı, bununla da yetinmedi. Kapıda işlerini yaptıran vatandaşlarla hatta tır sürücülerinin bile derdini dinledi. Sayın Yazıcı dinlemekle de kalmadı, notlar aldı.

Bakan bey ile birlikte Gürbulak Gümrüğü’ne giden Gümrük Müsteşarı Ziya Altuntaş, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Milletvekilli Abdülkerim Aydemir, Yaşar Eryılmaz ile Fatma Salman Kotan da sorunları yerinde duydu. Gürbulak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Hasar Demirci heyete kapının sorunlarıyla ilgili bilgiler verdi.

O söz çok önemli..

Gümrüklerden Sorumlu Bakan Hayati Yazıcı sorunları dinledikten sonra yine kendine has bir davranış göstererek iddiaların üzerini güzel ve kafiyeli sözlerle örtmeye çalışmadı. Yazıcı, bence çok önemli olan şu cümleyi söyledi:

Çok geniş bir şekilde arkadaşlarla birlikte burada bir inceleme yaptık. Mutlu olduğumu söyleyemem. Burada yapılması gereken çok iş var!”

Yazıcı, Gürbulak'ın “yap işlet devret” modeli kapsamında hizmete sokulan ilk kapı olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burayla ilgili 2010 yılı içerisinde arkadaşlarımız gelip inceleme yapmıştı. Kimi şikâyet edilen konular vesilesi ile kimi ise bize aktarılan sorunlar çerçevesinde yapılmıştı. Gerekli talimatı vermiştim. Bugün verdiğim talimatı yerinde görmek ve talimatı bir kez daha sözlü olarak talimatlandıracağım. En kısa zamanda hizmet vermek bakımından, hizmet verimi yüksek bir kapı durumuna getireceğiz. 160 dönüm üzerinde bir kapı var fakat üniteler işlevsel olarak seri hizmet üretecek şekilde konuşlandırılmamış. Depolar, TIR parkı yok, aydınlatma sorunu var, gözetleme sorunu var, elektronik alt yapı sorunu var, bunları bir çırpıda gidereceğiz. Kimseye yakınacak halimiz yok biz şikâyetlerin muhatabıyız. Geldik gördük. İnşallah kısa zamanda bunları bitireceğiz.''

Evet, sevgili okurlarım. Bakın koskoca bakan, bir gümrük kapımızla ilgili olarak ortaya atılan iddiaları nasıl ciddiye alıp gerekli reaksiyonu gösteriyor. Gidip Allah’ın soğuğunda vatandaşla konuşuyor; tırcıyla, kamyoncuyla, gümrükçüyle konuşuyor.  Pekiiii !! Bunları asıl yapması gereken bazı iftiracılar, bazı gümrük bürokratları nerede oturuyor. Ben söyleyeyim mi? Gidin Ulus’taki Gümrük Müsteşarlığı’nın biri büyük biri küçük iki binasını göreceksiniz. Vallahi de billahi de çoğu yumuşacık, sıcacık deri koltuklarda oturuyor.. Bana inanmıyor musunuz? Gelin yarın Anafartalar Çarşısı önünde buluşalım. Önce küçüğüne, sonrada gökdelenine girelim Gümrük Müsteşarlığı’nın.. Bakın sizde gözlerinizle görün bu gaflet halini. Ne dersiniz! Ben hazırım siz sadece randevu saatini söyleyin yeter!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.