1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yedaş, Çorumlu İşçilerin Alacaklarını Tahsili Konusunda Yardımcı Olacak
Yedaş, Çorumlu İşçilerin Alacaklarını Tahsili Konusunda Yardımcı Olacak

Yedaş, Çorumlu İşçilerin Alacaklarını Tahsili Konusunda Yardımcı Olacak

İş yaptıkları taşeron firmadan paralarını alamadıkları için Samsun'da YEDAŞ Genel Müdürlük Binası’na gelerek sıkıntılarını dile getiren işçiler, seslerini duyurdu.

A+A-

İş yaptıkları taşeron firmadan paralarını alamadıkları için Samsun'da YEDAŞ Genel Müdürlük Binası’na gelerek sıkıntılarını dile getiren işçiler, seslerini duyurdu. Çorum’dan gelen firma yetkilileri ile görüşen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, iş verdikleri firmayla çalıştıklarını belgelendirmeleri ve beyan ettirmeleri halinde her türlü fedakarlığı göstereceklerini ve alacaklarının tahsili noktasında yardımcı olacaklarını söyledi.

Çorum'da faaliyet gösteren ve YEDAŞ'ın hizmet alımı yaptığı çözüm ortağı bir firma mali olarak sıkıntıya girip, faaliyetini durdurma kararı almasıyla birlikte YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, duruma el koymuş, tedarikçilere olan borçların belirlenmesi için bir çalışma başlatmıştı. Konuyla ilgili olarak çözüm ortağı firma ile çalışan Çorum’daki bazı firma yetkililerinden oluşan bir grup, bugün YEDAŞ Genel Müdürlük Binası önünde eylem yapmak istemiş ve alacaklarını talep etmişlerdi.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, bina önünde bekleyişlerini sürdüren ve alacaklı olduklarını iddia eden kişilerin yanına gelerek bir süre görüştü. Daha sonra alacaklı olduğu grupla birlikte bir toplantı gerçekleştiren YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, konuyla ilgili olarak firma sahiplerine açıklama yaptı ve konuyu çözüme kavuşturdu. Kendilerinin hiçbir şekilde YEDAŞ’la sözleşmeli birer firma olmadığının altını çizen Türkoğlu, ilgili firmayla çalıştıklarını belgelendirmeleri ve beyan ettirmeleri halinde her türlü fedakarlığı göstereceklerini ve alacaklarının tahsili noktasında yardımcı olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Türkoğlu’na teşekkür eden firma sahipleri, “YEDAŞ Genel Müdürümüz Nurettin Bey, bizlere söz verdi. Alacaklarımızı ödeyeceğine dair bizlere yardımcı olacak. Kendisine teşekkür ediyoruz. Biz eylem için değil, sorunun çözümü için buraya geldik. Ve güzel bir ortamda Samsun’dan ayrılıyoruz.” diye konuştular.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.