1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yemin Törenine Kızamık Engeli
Yemin Törenine Kızamık Engeli

Yemin Törenine Kızamık Engeli

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yapılacak olan 349. kısa dönem erlerin yemin töreni, iki asker için konulan 'kızamık' teşhisi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

A+A-

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yapılacak olan 349. kısa dönem erlerin yemin töreni, iki asker için konulan 'kızamık' teşhisi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Hastalık nedeniyle 6 bin mehmetçik karantina altında bulunuyor.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı, iki askerde 'kızamık' hastalığı teşhisi nedeniyle 349. kısa dönem erlerin yemin törenini iptal etti. Birlik nizamiyesi önünde bekleyen asker yakınları, askeri yetkililerin bir er'de kızamık hastalığı görülmesi nedeniyle bugün yapılması planlanan yemin töreninin ertelendiğini bildirdi.

Tugay Komutanlığı içerisindeki megafonlardan dışarıdaki ailelerin duyabileceği şekilde yapılan anonslarda, "Bir askerimiz, kızamık olmasından dolayı Hava Hastanesi'nin İntaniye Servisi'nde tedavi altına alınmıştır. Bu konudan dolayı askerlerimize ve yakınlarına hastalık bulaşmaması için yemin törenimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yemin töreni ile ilgili Kütahya Valiliği tarafından ileri bir tarihte bilgi verilecektir." denildi.

"ÇOCUKLARIMIZI GÖRMEK İSTİYORUZ"

Silah altındaki çocuklarının yanında olmak için yurdun birçok şehrinden gelen aileler ise törenin iptal olduğunu duyunca şok oldu. Duruma tepki gösteren asker yakınları, yemin töreninin yapılmasını istedi. Kendilerine önceden haber verilmediğini ifade eden aileler, şunları ifade ettiler:

“Biz çocuklarımızı görmek istiyoruz. Ancak yetkililer buna izin vermiyor. Yetkililer, bazı ailelere törenin ileri bir tarihe ertelendiği, dağıtımların da 2 hafta süreyle durdurulduğunu söylemiş. Yetkililerin bu konuda bize de gerekli açıklamayı yapmasını istiyoruz. Çocuklarımızın iyi olup olmadığını da merak ediyoruz."



CİHAN

Yemin törenine kızamık engeli

Yemin törenine kızamık engeli

Yemin törenine kızamık engeli

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.