1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Başbakanla ilgili flaş açıklama
Yeni Başbakanla ilgili flaş açıklama

Yeni Başbakanla ilgili flaş açıklama

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel başkanını açıkladı!

A+A-

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI;

Çok değerli basın mensupları değerli yol arkadaşlarım. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Alınan kararlar sadece 1 partiyi ilgilendirmiyor. Ülke yönetiminin geleceğini ilgilendiriyor. Hatta tüm bölge ülkeler yakından takip ediyor. Bu konuda kuyumcu titizliğiyle çok hassas bir çalışma yürüttük. Belli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Partimizi kurduğumuzda bir açıklamamız vardı.

Her zaman arkadaşlarımızın düşüncelerini aldık. En son partimizin MYK'sında da bugün meseleyi ayrıntılarıyla ele aldık ve bir sonuca aldık. Bu konuda şu parti ne dedi bunlar ne dedi bizi hiç ilgilendirmiyor. Bizi sadece kendimiz ilgilendiriyor. Biz tam aksine müracaat ederek kararımızı alıp adımımızı ona göre atarız. Şu anda da attığımız adım budur.

Değerli dostlarım adayımızın belirlenmesinde gerçekte büyük bir zaman aldık. Aldığımız her önemli kararda olduğu gibi istişareler yaptık. Görüşleri, önerileri, eleştirileri aldık. Bu görevleri yapacak ehliyete sahip birçok aday çıkmıştır. Buna çok memnun olduk. Nice arkadaşımızın olduğunu biliyorum. Bu dava yükünü omuzlama gücüne sahip çok sayıda arkadaşımız olduğunu da biliyorum. Çok sayıda arkadaşımız önerildi.

 Yeni Türkiye'nin yeni inşaasında rol alacak yeni genel başkan ortak akılla yol yürüyecek, AK Parti'nin bütünlüğü için çalışacaktır hiç şüphem yoktur. İstişare süreçlerinde ortaya çıkan çok sayıda isim arasından elbette birini seçmemiz gerekiyordu. Futbol oynamaya çıkacağımız zaman kadro 18 kişi, sahaya 11 kişi çıkıyor. Siyasette de belli kriterler var. Bu kriterlerle takımınızı oluşturursunuz.

- Başbakan parti genel başkanı olursa daha güçlü olur. Bu tecrübeden yola çıkarak genel başkan ile başbakanın aynı kişi olmasını kriter olarak belirledik. Adayımız çok yoğun istişarelerle belirlendi. Adayımız tecrübe ışığında belirlenmiştir. Partimiz içinde her hangi bir kırgınlık oluşmamıştır. Ben buna ihtimal de vermiyorum. Sürecin bizzat içinde olunmuştur. Bunu onlar da gördü ben de gördüm. AK Parti büyük bir ailedir. Şu an 9 milyonu aşmış üyeli 1 numaralı parti AK Parti'dir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanlığına katkı noktasında yaklaşık 1 milyon 600 bini aşkın kişi bağışta bulunmak üzere bir aidiet duygusunda bulunmuştur. Diğerlerinde böyle bir şey oldu mu? İnanıyorum ki bu ilerde daha da artacaktır. Bu katkı duygusu bambaşka bir duygudur. AK Parti'de bunu geliştirmemiz lazım.

İŞTE YENİ GENEL BAŞKAN ADAYI

- Bu büyük ve örgütlü teşkilat kendi içinden sadece bir kişinin seçilmesini en sağlıklı bir şekilde belirleniştir. AK Parti'nin genel başkanı olarak girecek adayımız Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'dur. Kongrede de genel başkan seçildiği taktirde Başbakanımız da Konya milletvekilimiz sayın Ahmet Davutoğlu olacaktır. Sayın Davutoğlu'na yeni görevinde başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.