1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Yeni bir mücadeleye hazırlanıyoruz..."
Yeni bir mücadeleye hazırlanıyoruz...

"Yeni bir mücadeleye hazırlanıyoruz..."

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Sık sık sloganlarla kesilen konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Erzurum, bölgenin en önemli cazibe merkezi. Erzurum'a fuar alanı ve AVM yatırımlarıyla şehre dışarıdan gelenlerin beklentilerini ve şehirde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Bundan 100 yıl önce Erzurum'dan yükselen bir ses tüm milletimize ümit vermiştir. Erzurum Kongresi'nde bir araya gelen delegeler yayınladıkları bildiride Milli sınırlar içinde vatan bütündür parçalanamaz diye haykırdılar. Erzurum her zaman kurucu olmuştur. Erzurum kongresinde alınan kararla 'Vatan bir bütündür parçalanamaz' sözü bir milleti ayakta tutmuştur.  Bizim verdiğimiz mücadeleyle Erzurum kongresinde verilen mücadele aynıdır. Biz tek milletiz. Bizi bölemeyecekler. Bizi parçalayamazlar. 

"BİZ 80 MİLYON TEK MİLLETİZ?"

Tek bayrak. Bayrak şehidimizin kanı. O paçavraları asmaya kalkanlar yerle yeksan edildi.  Biz 80 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Bu mücadeleye dört elle sarılacağız. Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Kandil'de nerede varsa hepsi evelallah güvenlik güçlerimiz onları yer ile yeksan ediyor.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.. Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz. Bedel ödüyorlar ve ödemeye de devam edecekler. Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek. Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur.

"ETRAFA YAYDIKLARI CÜRUF ÇOK FAZLA"

Mart ve Kasım seçimleri var. Türk'ü, Kürt'ü, Dadaş'ı hep beraber sandığı patlatacağız.  Mesele Erdoğan, AK Parti meselesi değil bunu anlatacağız. Tam tersi bir durum olursa Türkiye kaybeder. AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır. 

Maalesef ülkemizde, 'AK Parti ve Tayyip Erdoğan kaybetsin de gerekiyorsa Türkiye batsın' gibi hastalıklı bir zihniyetin içinde olanlar da var. Bunların belki sayıları azdır ama etrafa yaydıkları cüruf, sebep oldukları kötü koku çok fazladır.

"SIKMADIK EL BIRAKMAMALIYIZ"

Şimdiden kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız. Sıkmadık el bırakmamalıyız. Nerede bir aksama varsa bunu gidereceğiz ki Erzurumlu iftihar etsin. Eğitimde sağlıkta ulaşımda adalette emniyette tarımda sporda tüm alanlarda adeta yepyeni bir Erzurum inşaa ettik. Proje ve hizmetlerle Erzurum'un inşaasında önemli projeler bitti. 2023 Türkiye'sinin Erzurum'unu inşaa ediyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Erzurum'un bugün bulunduğu yer henüz hak ettiği yer değildir. Bunu başaracak olanlar hep beraber biziz.

"GENÇLERİMİZİ YÖNETİME ALACAĞIZ"

Bu kongrelerde 18 ile 25 yaş arasındaki gençlerimizi yönetimlere alacaksınız diye talimatlarımızı verdik. Genç kızlarımız genç erkekler 18'den 30'a kadar hepinize de ana kademede kongrelerde yer verilecek. Tarihse tarih, insan gücüyse insan gücü, hiçbir eksik kalmayacak. Tek eksiğimiz Erzurum'u türkiye'nin ilk 10 şehri arasına sokma azmi ve kararlılığı. Sadece çıkar kaygısıyla hareket edenlerin bu partide yeri yoktur. FETÖ ve PKK ile yaptığımız mücadelede karşılaştığımız durumlar Türkiye'nin tehlikelere ne kadar açık olduğunu göstermiştir. FETÖ'nün ve PKK'nın ülkemize verdiği zararı dışarıdan gelen hiçbir ordu ve düşman veremezdi.

"MOSSAD İLE BU YÖNETİMİN GEÇMİŞİ BİR VE BERABER"

Suriye'nin kuzeyinde oynanan oyunun büyük darbeler için kuşatma oyunu olduğunu biliyoruz. Biz ne Suriye'de ne de Irak'ta ülkemize saldırmayan hiçbir kesime tavır almadık tam tersine elimizden gelen yardımı yaptık. Kuzey Irak'a en büyük desteği bugüne kadar biz verdik. Yeri geldi kaynakları kesildiği anda imkanlarımızı paylaştık. Bunların karşılığında onlardan hiçbir şey istemedik. Tek beklentimiz hassas çizgilerimizde bize saygı duymaları ve bize rağmen adım atmamalarıydı. Bunu yapmadılar. Madem şartlar değişti öyleyse bunun da bedelini ödeyecekler. Buradan bir kez daha söylüyorum. Bu meselenin Kuzey Irak'taki Kürtlerle alakası yok. Zira İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşmaları bizi üzmüştür. Bu bir şeyi gösteriyor, MOSSAD'la bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi. O da artık bütün ekranlara düştü. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Bir tek İsrail destekliyor. Mesele, Kuzey Irak'taki diğer kesimlerin hakları ile ilgili. Kerkük tartışmalı bölgedir, bunlar Kerkük bizim diyor. Kerkük'ün taihinde siz yoksunuz.

"KAYNAYAN KAZAN KAPAK TUTMAZ"

Şu anda biz komşu ülkeler, İran Suriye ve merkezi yönetim hepsi ile irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. IKBY'nin kendilerine tabii olmayanları göçe zorlayarak oluşturulan bir referandumu kabul etmemiz mümkün değildir. Kaynayan kazan kapak tutmaz. Bunu böyle bilmeleri lazım. Irak'ı ve Suriye'yi bölmek için her türlü oyunu sergileyen güçlerin, kendi ülkelerinde olağanüstü şartlarda elde edebildikleri birliği güçlendirmek amacıyla nasıl büyük bir gayret gösterdiklerini biliyoruz. Bağımsızlık başka bir şeydir, müstekbirlerin oyuncağı olmak bambaşka bir şeydir. Kuzey Irak'ta bağımsız devlet değil sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu rüyadan uyanmaları gerek.

MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.