1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Yeni bir soğuk savaş istemiyoruz"
Yeni bir soğuk savaş istemiyoruz

"Yeni bir soğuk savaş istemiyoruz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki çatışmaların durdurulması için bugün Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek olan toplantıda yeni bir ateşkes planını masaya getireceklerini söyledi.

A+A-

Rusya'nın yeni bir Soğuk Savaş istemediğini söyleyen Lavrov, "Batı bizi izloe edemez" diye konuştu.

Berlin'de düzenlenen ve Fransa, Almanya, Ukrayna dışişleri bakanlarının da katıldığı toplantı öncesinde konuşan Lavrov, Eylül ayında Belarus'ta üzerinde anlaşılan ateşkese ve çizilen ateşkes hattına uyulmadığını söyledi.

Son bir hafta içerisinde Ukrayna'nın doğusunda, özellikle de Donetsk havalimanı yakınlarında Ukrayna ordusu ve Rusya yanlısı ayrılıkçı militanlar arasındaki çatışmalar tırmanışa geçmişti.

Donetsk havalimanının harabeye döndüğü ve çatışmaların yayıldığı haberleri geliyor.

Rusya'nın yaşanan krize doğrudan müdahil olduğunu savunan Kiev yönetimi, Rus birliklerinin Luhansk bölgesindeki iki kontrol noktasına saldırdığını iddia etti.

Moskova, Ukrayna'ya asker gönderdiği iddialarını yalanlasa da, Rus ordusundan 'gönüllülerin' Ukrayna'daki isyancıların yanında çatışıyor olabiliceğini söylüyor.

Ukraynalı yetkililer, Pazartesi günü Rusya'dan Ukrayna'ya 400 kişilik iki taburun geçiş yaptığını savunmuş, Moskova'dan yapılan açıklamada ise iddialar "Rus işgali halisülasyonları" olarak nitelenmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.