1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni kabine belli oldu!
Yeni kabine belli oldu!

Yeni kabine belli oldu!

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni kabineyi açıkladı.

A+A-

62. hükümet belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.35 sıralarında Çankaya Köşkü'ne geldi.

Yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu, saat 11.45'te Çankaya Köşkü'ne geldi. Erdoğan ile Davutoğlu, yeni kabineyi görüştü. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu, saat 12.32'de Köşk'ten ayrıldı.

Davutoğlu, yeni kabineyi açıklamak üzere Başbakanlık'a geçti. Başbakanlık Merkez Bina'da basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, 62. Bakanlar Kurulu listesini kamuoyuna duyurdu. Davutoğlu, açıklamasında, yeni kabinenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Allah milletimize güzel hizmetler etmemizi nasip eylesin" dedi.

İŞTE YENİ KABİNE

Davutoğlu'nun açıkladığı kabine üyeleri, şu isimlerden oluşuyor: Başbakan Yardımcısı: Ali Babacan Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşenur İslam Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehdi Eker Gümrük ve Ticaret Bakanı: Nurettin Canikli İçişleri Bakanı: Efkan Ala Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz Kültür ve Turizm Bakanı: Ömer Çelik Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Lütfi Elvan

1409307076_62-hukumet.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.