1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yeni Seçim Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası’nı Gençleştirdi
Yeni Seçim Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası’nı Gençleştirdi

Yeni Seçim Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası’nı Gençleştirdi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda (STSO) yapılan yönetim kurulu ve meclis üyeleri seçiminin ardından ortaya daha genç ve eğitim seviyesi yüksek bir meclis tablosu çıktı.

A+A-

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda (STSO) yapılan yönetim kurulu ve meclis üyeleri seçiminin ardından ortaya daha genç ve eğitim seviyesi yüksek bir meclis tablosu çıktı. 118’den 79’e inen meclis üyelerinin üniversite mezunu oranı yüzde 44’ten yüzde 53’e, 25-35 yaş arası üye sayısı da yüzde 3’ten yüzde 13’e çıktı.

STSO 2013-2017 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Yeni Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında yapılan yeni dönemin ilk toplantısında, odanın Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken, meclis üyeleri de tam kadro katıldı.

Seçimde yaşanan gerginlik ve kırgınlıklar, ilk toplantıda da kendini gösterdi. Gündem dışı söz alan eski meclis başkanı Sedat Demirci, oda yönetimi ve meclis başkanı hakkında ithamlarda bulundu. STSO Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu’nun kendisini adeta sırtından bıçakladığını ileri süren Demirci, “Çok paraya sahip olmak, makam mevki sahibi ve çok bilinen biri olmak, adam gibi adam olmak demek değildir. Adam olmanın birinci şartı, yol arkadaşlarınızla size inanan ve güvenen insanlara sadık kalarak doğru bildiğiniz şeylerin arkasından giderek ve söylediğiniz sözlerin arkasında sonuna kadar durarak olur. Ama ben yol arkadaşım tarafından sırtımdan bıçaklandım. Son seçimlerde tatlı rekabetin yerini hırs, hizmet azminin yerini makam sahibi olma, adam olmanın yerini ise kaypaklık aldı.” dedi.

Seçimden bir gün önce yeni Başkan Muharrem Durmuşoğlu’nun ziyaretlerde bulunup aday olduğunu öğrendiğini ileri süren Demirci, “Pazarlıkların sebebini çok iyi biliyorum. Meclis başkanı arkadaşım Muharrem Durmuşoğlu, bir ara bana serin de davrandı. Bana iki gün önce geldi, ‘Abi girme, üzüleceksin, sen yönetim kuruluna gir. Söylemedim desin’ dedi. Sonucun değişmeyeceğini bile bile aday oldum. Oda tarihinde ilk defa bir yönetim kurulu bu kadar çizik ve tepki alarak seçimi kazandı. Bu oda tarihine sürülen bir leke olarak kalacaktır.” diye ifade etti.

DURMUŞOĞLU: ADAYLIĞIM SON GÜNDE SÖZ KONUSU OLDU

Eski meclis Başkanı Sedat Demirci’nin iddialarını reddeden STSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, kirli pazarlıklarının içinde hiçbir zaman yer almadığını belirterek, “Bu işlere girmem. İddiaların öncesi de yoktur. Adaylığım son 3 günde söz konusu oldu. Makam meraklısı da değilim.” şeklinde konuştu.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Seçimi kaybeden Demirci’nin suçlamalarını kabul etmediğini ifade eden STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, meclis kürsüsünün, üyelerin birbirini karalayacağı yer olmadığının altını çizdi. Başkan Murzioğlu, “Geçmişte kader birlikteliği yaptığım arkadaşlarım adına hiçbir şey konuşmayacağım. Ama şahsıma yapılan suçlamalar var. Sadakat, ahlak, satıştan bahsedildi. Kesinlikle üzerime almıyorum. Burada ayıp varsa onu iade ediyorum. 79 meclis üyesinin yarısı bazı telkin ve isteklerde bulunması üzerine hareket ettim. Kimseyi de aday göstermedim. Tarafsız kaldım. Yol arkadaşları satsaydım bugün yönetim kurulundaki 7 arkadaşım benimle birlikte olmazdı. Başka da bir şey söylemeyeceğim. Her şeyi üzerime alıyorum ama suçlamaları almıyorum. Bu mecliste ne oldu, neden kırgınlıklar oldu, neden listelerin üzerleri çizildi. Listelerin üzerlerinin çizilmesi bu meclisin ayıbı değil, çizen 5-6 arkadaşımızın ayıbıdır.” değerlendirmesini yaptı.

"İLK BİN FİRMADAN 8’i SAMSUN’DAN ÇIKTI"

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin yaptığı açıklamada, ihracat yapan bin firma arasında 8 Samsun firmasının yer aldığını açıklayan Başkan Murzioğlu, “British Amerikan Tobacco, Asçelik, Sampa Otomotiv, Yeşilyurt Demirçelik, Ulusoy Un, Samsun Makine Sanayi, Borasan Kablo Elektrik, Yılmaz Tarım Ürünleri, bizlerin medarı iftiharıdır. Hepsini kutluyorum.” ifadelerini kullandı.




CİHAN

Yeni seçim Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı gençleştirdi

Yeni seçim Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı gençleştirdi

Yeni seçim Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı gençleştirdi

Yeni seçim Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı gençleştirdi

Yeni seçim Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı gençleştirdi

Yeni seçim Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı gençleştirdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.