1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Yeni Teşvik Paketi Haziranda Çıkacak, Temmuzda Uygulanacak'
Yeni Teşvik Paketi Haziranda Çıkacak, Temmuzda Uygulanacak

'Yeni Teşvik Paketi Haziranda Çıkacak, Temmuzda Uygulanacak'

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, geçtiğimiz yıl sona eren 5084 sayılı kanun kapsamındaki istihdam teşviklerinden doğan boşluğu doldurmak üzere başlatılan yeni teşvik paketinin temmuz ayında uygulamaya başlanmasını beklediklerini söyle.

A+A-

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, geçtiğimiz yıl sona eren 5084 sayılı kanun kapsamındaki istihdam teşviklerinden doğan boşluğu doldurmak üzere başlatılan yeni teşvik paketinin temmuz ayında uygulamaya başlanmasını beklediklerini söyledi.

    AK Partili Altunbaş, geçtiğimiz haftalarda yapılan seçimlerde yeniden göreve gelen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Altunbaş, “Allah sizleri utandırmasın. İnşallah çok güzel çalışmalara birlikte imza atarız. Biz de elimizden ne geliyorsa, bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu manada size başarılar diliyoruz.” dedi.

    TTSO Başkanı Hacısalihoğlu da görüşmede gündeme gelen teşvik konusunda değerlendirmelerde bulundu. Teşvik uygulanan 49 ilde vergilerde yüzde 62, ihracatta yüzde 61 oranında artış olduğuna değinen Hacısalihoğlu, bunun istihdam teşvikin uzatılması için önemli bir veri olduğunu savundu.

    Teşvik desteklerinin bir katalizör görevi yaptığını dile getiren Hacısalihoğlu, “Yani küçük bir miktar destekle büyük istihdamlar oluşturuluyor. Örneğin tek başına bir bidon benzin bir işe yaramaz. Ama küçük bir kibrit kıvılcımı ile büyük bir enerji açığa çıkar. Teşviklerde verilen desteklerde aslında bu görevi yapıyor.“ şeklinde konuştu. Teşvikin bitmesiyle bölgedeki istihdamda bir gerileme olduğunu anlatan Hacısalihoğlu, “Sadece gider olarak bakmak doğru değil. Yüzde 50’sini devletten yüzde 50’si işverenden oluyordu. Ama bir işçi işten çıktığı takdirde tamamen kayıp oluyor. Bir kişinin istihdam maliyetlerinin gerçek rakamları ortada. Bunları hesaba kattığınız zaman zaten işveren bu yükü devletin üzerinden alıyor. Teşvike yaklaşırken gerçekçi yaklaşmak lazımdır. Yani şuradan, buradan tasarruf yapılabilir. Ama burası tasarruf yeri değildir. Yani istihdamı destek konusunda yapılan tasarruf, tasarruf değildir. Aksine işletmenin, ekonominin harekete geçmesinde önemlidir. Umuyoruz ki bu destek en kısa sürede devreye geçirilir. Daha fazla sıkıntı yaşamayız.” ifadelerini kullandı.

    “TEŞVİK HAZİRANDA, UYGULAMA TEMMUZDA”

    AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş da iş dünyasının tüm bu endişelerinin Bakanlar Kurulu'nda konuşulduğunu söyledi. Üzerinde çalışılan teşvik paketinde Trabzon’un dışarıda kalacağı şeklinde bir algı oluğunu, ancak bunun giderildiğini ifade eden Altuntaş, “O hassasiyetler Başbakanımıza kadar iletildi. En son 2 hafta önce sayın bakımımızla görüştüğümde, haziran ayı içerisinde bunun yetiştirilmiş olacağını, Trabzon’un da bu kapsamın içerisine alındığı bilgisini edindim. Bir aksilik olmaz ise inşallah bu teşvik haziran ayı içerisinde çıkarak, temmuz ayında da uygulama başlayacak. En son benim aldığım bilgi bu.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.