1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Yeni Yasa Kocaeli İçin Milat Oldu, Diğer Büyükşehirler İçin De Milat Olacak'
Yeni Yasa Kocaeli İçin Milat Oldu, Diğer Büyükşehirler İçin De Milat Olacak

'Yeni Yasa Kocaeli İçin Milat Oldu, Diğer Büyükşehirler İçin De Milat Olacak'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli için milat olan yeni Büyükşehir Yasası'nın diğer şehirler için de milat olacağını belirtti.

A+A-

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli için milat olan yeni Büyükşehir Yasası'nın diğer şehirler için de milat olacağını belirtti. Karaosmanoğlu, "Bunun üçüncü adımında Türkiye'deki bütün belediyeler büyükşehir statüsüne bürünecek. Görünen köy kılavuz istemez." dedi.

        Kocaeli'nde Büyükşehir Yasası tanıtım programı düzenlendi. Programa, AK Parti MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Menderes Mehmet Tevfik Türel, çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanı ile AK Parti Kocaeli milletvekilleri katıldı.

        Toplantının açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hiçbir mazeretin başarının yerini tutmadığını, siyasette başarılı olabilmek için gayret edilmesi gerektiğini söyledi. Karaosmanoğlu, AK Parti iktidarının yaptığı hizmetlerin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önünü de açtığını dile getirdi. Karaosmanoğlu, 2004 yılında İstanbul ve Kocaeli'nin tüm il sınırının belediye olduğunu hatırlatarak, "İnanıyorum ki onu o gün model olarak uygulayalım, başarılı olursak bunu diğer illerde de uygularız düşüncesiyle oldu." ifadelerini kullandı.

        Büyükşehirin tüm il sınırlarını kapsamadan önce Kocaeli'nin yamalı bir bohça gibi olduğunun altını çizen Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: "Parçalı yapının şehrimize maliyeti çok büyüktü, kaynaklar boşa gidiyordu. Belediyecilikte yeni modelin mimarı olan Başbakanımız bizlerin de görüşünü alarak teşhisi koydu, reçetesini yazdı. 2004'te 'Bismillah' dedik yeni bir sayfa açtık. Tüm Türkiye için geliştirilen tedavi 8 yıl boyunca İstanbul ve Kocaeli'nde test edildi. Yeni dönemle birlikte bütün büyükşehirlerimizde başarısı test edilmiş bir tedavi uygulanacak. Bu tedavi büyükşehirlerin dertlerine derman olacak, yaşam seviyesini artıracak."

        Karaosmanoğlu, yeniliğin biraz endişe ve tedirginlik getirebileceğinin altını çizerek, "Bizde endişe ve tedirginlik yaşadı. 2004 yılında kanun çıktı omuzlarımızda çok yük vardı epey stres yaşadık. O dönemde uykum yarı yarıya azaldı. Gece saat 02.00'de kalkıyordum ve bir daha uyuyamıyordum. 45 belediye vardı, her birinin ayrı problemi vardı. Ama bunları kısa sürede aştık. Bu sıkıntılar yaşanabilir. Zahmetsiz rahmet olmuyor." ifadelerini kullandı.

        Kocaeli'nin sıkıntılı dönemleri atlattığını belirten Karaosmanoğlu, o dönemde İzmit Körfezi'nin kokudan geçilmediğini ancak şimdi denizine girilebilen ve balık tutulabilen bir durumda olduğunu anlattı.

        Karaosmanoğlu, yeni yasanın büyükşehirler için bir milat olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: "Bizzat ben yaşadım, bu atılan adım, şehirlerimiz için bir milat, yeni bir başlangıç. Bu Kocaeli için nasıl bir milat olmuşsa, şuanda diğer büyükşehirlerimiz için de milat olacak. Bunun üçüncü adımı Türkiye'deki bütün belediyeler büyükşehir statüsüne bürünecek. Görünen köy kılavuz istemez."

        TÜREL: REFORMLARA HER ZAMAN KARŞI ÇIKANLAR OLDU

        AK Parti MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Menderes Mehmet Tevfik Türel de İstanbul ve Kocaeli'nde olduğu gibi büyükşehirin tüm ili kapsayan bir yasa taslağını Meclis'te kabul etmek suretiyle önemli bir hamle gerçekleştirdiklerini söyledi.

        AK Parti'nin yaptığı reformlarda birilerinin ortaya çıkarak halkın zihnini bulandırmaya çalıştığını belirten Türel, şöyle devam etti: "Hatta bu karşıt söylemleri yalan beyanlarla beslemek suretiyle çok daha ciddi bir kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldı. Ancak zaman her şeyin ilacıdır. Zaman içerisinde Türkiye'de bu zihin bulanıkları oluşturmaya çalışanlar hep hüsranla karşılaştılar ve beklediklerine bir cevap bulamadılar. Çünkü AK Parti iktidarı ne yaptığını iyi biliyordu."

        Türel, yeni Büyükşehir Yasası'nın aslında 2004 yılından itibaren Kocaeli ve İstanbul'da uygulandığını belirterek, "Biz bu anlamda bu kanunla Amerika'ya yeniden keşfetmiyorduk. Zaten İstanbul ve Kocaeli'nde bu model çok büyük bir başarıyla sonuçlandı ve gayretler büyük bir azimle devam ediyor. O yüzden biz Kocaeli ve İstanbul'da yaptığımız bu çalışmaları Türkiye'nin nüfusunun yüzde 75'i, yüzölçümünün de yüzde 50'sine sahip 27 büyükşehirde yapmak suretiyle bu başarı hamlesinin çemberini daha da büyütüyoruz." diye konuştu.

        Program, yarın da devam edecek.
CİHAN

'Yeni yasa Kocaeli için milat oldu, diğer büyükşehirler için de milat olacak'

'Yeni yasa Kocaeli için milat oldu, diğer büyükşehirler için de milat olacak'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.