1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yenimahalle Belediyesi Memurlarını Sevindirdi
Yenimahalle Belediyesi Memurlarını Sevindirdi

Yenimahalle Belediyesi Memurlarını Sevindirdi

Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi işçilerinden sonra memurların da yüzü güldü. Geçtiğimiz günlerde DİSK ile imzaladığı toplu sözleşme ile şirket çalışanlarının iş hakkını güvence altına alan ve çalışma şartlarını iyileştiren Yenimahalle Belediyesi, bu ke.

A+A-

Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi işçilerinden sonra memurların da yüzü güldü. Geçtiğimiz günlerde DİSK ile imzaladığı toplu sözleşme ile şirket çalışanlarının iş hakkını güvence altına alan ve çalışma şartlarını iyileştiren Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Tüm-Bel-Sen ile imzaladığı sözleşme ile memurların aylık gelirlerine ciddi bir katkı sağladı.

Belediye bünyesinde çalışan memurlar ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) arasında, toplu iş sözleşmesi büyük bir katılımla imzalandı. Belediye memurlarının iş güvencesi ve daha iyi şartlarda çalışmalarına olanak sağlayacak sözleşmenin imza törenine Belediye Başkanı Fethi Yaşar, başkan yardımcıları ile Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Boran birim müdürleri ve çok sayıda çalışan katıldı.

İlk Adım Salonu'nda gerçekleşen törende sendikanın Genel Başkanı Vicdan Baykara, Başkan Fethi Yaşar’a teşekkür plaketi verdi.
İmzalanan sözleşme ile Yenimahalle Belediyesi’nde çalışan memurların bütçelerine 4688 sayılı Yasa'nın değişikliğe uğramasıyla birlikte en yüksek tavan ücreti olan aylık brüt 701 TL'lik bir ek ücret yansıyacak.

EMEĞİN DEĞERİ

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye’de emeğin gün geçtikçe değer kaybettiği bir ortamda çalışanlara emeklerinin hakkını vermekten dolayı gurur duyduğunu belirtti. Yaşar, “Belediyemizde çalışan memurlarımız Ankara’daki tüm belediyelerin en yüksek toplu sözleşme ücretini veriyoruz. Belediyemizde çalışan tüm emekçilerin sendikal haklardan yararlanmaları için mücadele veriyoruz. İnancımız ve ahlaki değerlerimiz gereği, bizim için öncelikli olan alın terinin hakkını verebilmektir. Belediyemizi büyük bir borçla devraldık, ancak göreve geldiğim günden bugüne tüm çalışanlarımızın maaşlarını gününde ödedik, onları kimsenin önünde mahcup etmedik. Bugün itibari ile Yenimahalle Belediyesi’nin hiçbir memuruna, işçisine devlet kurumuna ve iş yaptığı firmalara bir kuruş borcu yoktur.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.