1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yenimahalle Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci
Yenimahalle Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Yenimahalle Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı YE-PA Şirketi ile Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu arasında süreli, toplu iş sözleşmesi büyük bir katılımla imzalandı.

A+A-

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı YE-PA Şirketi ile Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında süreli, toplu iş sözleşmesi büyük bir katılımla imzalandı.

Belediye şirket çalışanlarının iş güvencesi ve daha iyi şartlarda çalışmalarına imkan sağlayacak sözleşmenin imza törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Gürol Karahisaroğlu, DİSK Başkanı Erol Ekici, Genel İş Sendikası Daire Başkanı Alaaddin Öztürk, Genel İş Sendikası Daire Başkanı Fahrettin Tecimer, Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Turan Kütükbaş, Yenimahalle Belediyesi meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

“ALINTERİNİN HAKKINI VERİYORUZ”

Türkiye’de emeğin gün geçtikçe değer kaybettiği bir ortamda çalışanlara emeklerinin hakkını veriyor olmaktan dolayı gururlu olduklarının belirten Yaşar “Belediye şirketimizde çalışan işçilerimizin de kadrolu işçilerin haklarından yararlanmaları için böyle bir sözleşmeye imza attık ve belediyemizde çalışan tüm emekçilerin sendikal haklardan yararlanabilmesinin yolunu açtık. İnancımız gereği, ahlaki değerlerimiz gereği bizim için öncelikli olan nokta alınterinin hakkını vermektir. Belediyemizi büyük bir borçla devir aldık, ancak görevde olduğumuz 51 aylık sürede çalışanlarımızın maaşlarını, tazminatlarını, ikramiyelerini daima gününde ödedik.” diye konuştu.

“İSTİHDAMI ARTIRDIK”

Yaşar, Yenimahalle Belediyesi olarak ilçenin değişik yerlerinde açtıkları hizmet binaları sayesinde istihdam yarattıklarını söyledi. Yaşar, “Dört yılda, Yenimahalle’de kalıcı eserlere imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bunları da sadece slogan atarak değil, icraatlarımızla, hizmet üreterek yaptık. Yapamayacağımız hiçbir şey için söz vermedik.” dedi.

İşçilerin tezahüratı altında sendika ve şirket yönetimi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Üç yılı kapsayacak sözleşme ile çalışanlar yüzde 20’ye varan bir zam alacak!.. CİHAN

Yenimahalle Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci

Yenimahalle Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.