1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yenipazar'da Güneş Enerjisinden Elektrik Üretilecek
Yenipazarda Güneş Enerjisinden Elektrik Üretilecek

Yenipazar'da Güneş Enerjisinden Elektrik Üretilecek

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Yenipazar beldesinde güneş enerjisinden elektrik üretimi yapılacak.

A+A-

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Yenipazar beldesinde güneş enerjisinden elektrik üretimi yapılacak. Yenipazar Belediyesi tarafından hazırlanan ve yaklaşık 500 haneye yetmesi planlanan proje, ORAN Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Yenipazar Belediye Başkanı Cem Eser, yaptığı açıklamada, hazırladıkları güneş enerjisinden üretilecek elektrik projesinin kabul gördüğünü ve bu proje ile ilgili çalışmaların başladığını söyledi. Çalışmalar kapsamında en geç 15- 20 Temmuz tarihleri arasında elektrik üretimine geçileceğini belirten Başkan Eser, "Hazırladığımız 110 KW’lık güneş enerjisinden üretilecek elektrik projesi kabul edilmiştir ve bu projenin yüzde 80’i hibe, geri kalan bölümü ise belediye imkanlarından karşılanacaktır. Üretilen elektrik ÇEDAŞ’a satılıp, elektrikten kullanılan tüketim ile mahsuplaşacaktır. Bu 110 KW’lık elektriğin üretime başladığında vatandaşlarımızın tarımsal faaliyette kullandıkları pompalarda dekar başına üretim faaliyetleri düşürülecektir." dedi.

Başkan Eser, projeye destek olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal’a, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’e, Yozgat Kırsal Kalkınma Ajansı çalışanlarına ve Boğazlıyan Kırsal Kalınma Ajansı Temsilcisi ve proje koordinatörü Mehmet Akınol’a teşekkür etti. CİHAN

Yenipazar'da güneş enerjisinden elektrik üretilecek

Yenipazar'da güneş enerjisinden elektrik üretilecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.