1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yerlikaya: Milletimizin Umudu Olmaya Devam Edeceğiz
Yerlikaya: Milletimizin Umudu Olmaya Devam Edeceğiz

Yerlikaya: Milletimizin Umudu Olmaya Devam Edeceğiz

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya güreşte milletin umudu olmaya devam edeceklerini belirtti.

A+A-

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya güreşte milletin umudu olmaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Yerlikaya, 17. Akdeniz Oyunları'nda dün gerçekleştirilen müsabakalarda altın madalya kazanan Selçuk Çebi ve gümüş madalya kazanan Fatih Üçüncü ile birlikte düzenlediği basın toplantısında
18 ay gibi bir sürede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan garantörlüğünde böyle büyük bir organizasyonun yapılmasının tarihi bir olay olduğunu söyledi. Türkiye'nin Akdeniz Oyunları ile tarihe imza attığını ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bu kadar kısa bir sürede bunları tamamlayabilmesi, devasa tesisleri yapabilmesi Türkiye adına 2020 Olimpiyatları için olumlu bir gelişme. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Güreş camiası olarak burada kendilerine düşen tarafın bol madalya alabilmek olduğunu ifade eden, Yerlikaya, "Güreşçi kardeşlerimiz 4 sıklette mindere çıktı. 3 altın bir gümüş madalya aldı. Bugün 3 siklet finalimiz var. İnşallah umudumuz 6 altın bir gümüş yapabilmek." diyerek, şunları söyledi:

"Tabi minderde herşey değişebiliyor. Umudumuz, beklentimiz, güvenimiz inancımız tamdır. Biz milletimizin en zor gününde bile tarihte, geçmişte baktığımız zaman hep umudu olmuşuz. umudu olmaya da devam edeceğiz. Madalyaya sıralamalarında inşallah Türkiye'miz bizimle yarışan ülkelerin en üst seviyesinde olacaktır. Ülkemizin madalyalarda 1. olarak tamamlamasıdır. Biz güreş olarak görevimizi sonuna kadar yapıyoruz. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yoktur."

Altın madalya kazanan güreşçilerden Selçuk Çebi ise yaptığı açıklamada, "Bizim üzerimize düşen, sporcu olarak altın madalya alabilmekti. Burada da güreş olarak Türk sporunun her zaman lokomotif olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Burada 7 sıklette şu an 3 şampiyonluk, 1'de 3.'lük var. 3 tane de finalimiz var. İnşaallah bunlarıda altın olarak boynumuza takar ve Akdeniz Oyunları'nda bir rekor kırarak, tarih yazarız." diye konuştu.

Gümüş madalya kazanan Fatih Üçüncü ise madalyaları altına dönüştürmek için çalışacağını kaydetti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.