1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Yeşil kartlı vatandaşlara müjde
Yeşil kartlı vatandaşlara müjde

Yeşil kartlı vatandaşlara müjde

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile SGK arasında yapılan görüşmeler sonucunda, yeşil kartlılar ile engelli ve yaşlılık maaşı alan hastalar artık ESOGÜ Hastanesindeki tüm sağlık hizmetlerinden faydalanacak!

A+A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan görüşmeler sonucunda, yeşil kartlılar ile engelli ve yaşlılık maaşı alan hastaların diğer sağlık kurumlarından sevk getirmeksizin ESOGÜ Hastanesindeki tüm sağlık hizmetlerinden faydalanması kararlaştırıldı. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren Global Bütçe Anlaşması ile yeşil kartlıların yanı sıra engelli ve yaşlılık maaşı alan hastaların artık devlet hastanelerinden sevk almadan ESOGÜ Hastanesi’nde muayene ve tedavi olabileceklerini söyledi.

Prof. Dr. Başar Sırmagül, önceden yeşil kartlı, engelli ve yaşlılık maaşı alan hastaların devlet hastanelerinden sevk alarak muayeneye gelebildiğini belirterek, "SGK ile yapılan anlaşma gereği sevk sorununun ortadan kalkmasıyla, başta yeşil kartlı hastalar olmak üzere, engelli ve yaşlılık maaşı alan hastalar herhangi bir sevk kağıdı almadan hastanemize başvurabilecekler. Hastanemiz poliklinikler girişinde bulunan Yeşil Kartlı Hasta Başvuru Birimi’ne müracaat eden yeşil kartlılar ile engelli ve yaşlılık maaşı alan hastalar, ön muayenede değerlendirilerek ilgili polikliniğe yönlendirilecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.