1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Yılbaşında 500 bin hindi kesilecek!
Yılbaşında 500 bin hindi kesilecek!

Yılbaşında 500 bin hindi kesilecek!

Türkiye 'de 40 bin tonluk hindi etinin neredeyse yüzde 20'si yılbaşında tüketiliyor..

A+A-

Türkiye'de en fazla hindi eti satışı yılın son döneminde gerçekleşiyor. Bu yılbaşıdöneminde 500 bin hindinin satılması bekleniyor.

Kesilmiş ve temizlenmiş hindinin kilogramı büyük marketlerde 11-14 liradan satılırken, bütün bir hindinin fiyatı 50-130 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Organik olarak satılan bütün hindi fiyatı 160 liraya kadar çıkıyor.

HİNDİ TÜRKİYE'DE YILBAŞI YİYECEĞİ
Hindi üreticisi Ali Bahar, şirket olarak aylık 40 bin hindi kesimi yaptıklarını, yılbaşı nedeniyle sadece son 7 günde yaklaşık 60 bin hindinin kesileceğini söyledi.

Türkiye'de hindinin yılbaşı yiyeceği gibi görüldüğünü ve en fazla hindi eti satışının da yılın son döneminde gerçekleştiğini anlatan Bahar, "Hindi daha fazlasını hak ediyor, çünkü kırmızı etten daha yüksek protein, beyaz etten daha düşük kalori değeri var. Balık etine en yakın hayvansal gıda, dolayısıyla hindi daha fazlasını hak ediyor" dedi.

YILBAŞI NEDENİYLE 500 BİN HİNDİ KESİLECEK
Yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin hindi kesileceğini tahmin ettiğini belirten Ali Bahar, dişi bir hindinin 8-9 kilogram, erkek bir hindinin ise 13 kilogram civarında olduğunu ve parçalı olarak satıldığını, sadece yılbaşı döneminde 5-7 kilogramlık bütün hindileri satışa sunduklarını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.