1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım: Kulağıma geliyor, şikayetler var
Yıldırım: Kulağıma geliyor, şikayetler var

Yıldırım: Kulağıma geliyor, şikayetler var

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. Sağlık ve birliğin Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor ama 'sağlık olsun' demekle de sağlık olmuyor. Gereğini yapmak lazım." dedi. Son 14 yılda sağlıkta çok büyük değişim ve dönüşümün AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirildiğini belirten Başbakan Yıldırım, sağlıkta yapılan dönüşümün, bugün gelişmiş ülkelerin birçoğunda olmadığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasında şunları kaydetti:

Bugün Türkiye'de 189 ünivesitemiz var. Artık her ilimizde bir üniversite var. Geçtiğimiz 1,5 ay içerisinde 7 tane üniversite açtık. Gelecek ay da aynı adette üniversite açacağız. Zaman zaman Okan Üniversitesi'nde açılış derslerine katıldım. Üniversitede en fazla öğretilen şey muhakeme kabiliyetinin geliştirilmesidir.

Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz 250 yataklı hastanede 190 ameliyathane, 47 tane yoğun bakım ünitesi var. Hastane Tuzla ilçemizin kalbinde. Tuzla Anadolu'nun açılan kapısıdır. Belediye Başkanımızda ilk günden beri burada güzel hizmetler yapıyor. Tuzla'nın hayatımda önemli bir yeri var. İlk seçim kampanyamı Tuzla'da yaptım. Dolayısıyla bu ilçenin karış karış her tarafını dolaştım evimde burada. Hastanemizin acil servisi bütün bölümleri vs birçok donanımı var. En güzel şekilde insanımıza layık bir hastane. Hayırlı uğurlu olsun!

"SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMINI TAMAMLADIK"

Sağlıkla ilgili söylenecek çok şey var. Ancak tabii bunun gereğini yaparsak sağlık zenginlik olur. Sağlıkta yeni bir atılımımız var. Sağlıkta dönüşüm programını tamamladık. İlçelere varıncaya kadar her yerde sağlıkla ilgili tesisimizi yaptık. 20 binin üzerinde aile hekimimiz var. Türk insanının özelliği koruyucu sağlık hizmetine pek itibar etmiyor. Bekliyor dönülemez bir noktaya gelince hastaneye gidiyor. Sağlık tesislerinde çalışanların sayısı bugün iki katına çıktı. Birinci en büyük bütçemiz milli eğitim, ikincisi sağlık. Sağlığa 110 milyarlık bütçe ayardık. Avrupa'nın en büyük medikal kurtarma ekibi Türkiye'de. Sağlık ve ulaşım gibi konularda memnuniyeti artırmak kolay değildir.

"BU BİR SİYASİ İSTİSMARDIR"

4+4+4 milli eğitimdeki en büyük reformdur. Şimdi çocuk yaşta evlilik konusu var istismar ediliyor. Onu önlemenin en önemli yoluda eğitimdir. Ülkemizin kanayan yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Ama artık para etmiyor. Piyasası yok 3 bin mağdur insan seçim kampanyasında her gün önümüze çıktı. Anamuhalefet partisinin de önüne çıktı. Bugün bunu istismar eden anamuhalefet partisinin de önüne çıktı. Sorun onlara şimdi anlatmazlar, korkarlar. Bu bir kör dövüştür. Bu bir cinsel istismar değil siyasi istismardır. Başka bir şey değil kusura bakmasınlar.

"TEPETAKLAK OLURUZ! DURMAK YOK YOLA DEVAM!"

Geçen bir yıl içinde Türkiye önemli sıkıntılar yaşadı. Şimdi bazı küresel sıkıntılar var ama merak etmeyin yarın bugünden daha güzel olacak. Aynı bisiiklet gibi ani fren yaparsak tepetaklak oluruz. Onun için durmak yok yola devam. Birçok ülkenin mukayesel üstünlüğü olabilir ama genç dinamik nüfus her ülkenin elinde olan bir şey değil. Bir yandan ülkemizin birliği için içeride ve dışarıda amansız bir mücadele veriyoruz. Bir yandanda kalkınma için her türlü çabayı gösteriyoruz. Türkiye'nin en büyük projelerini Türk müteahhitler yapıyor. Her şeye rağmen Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için var gücüyle çalışıyor. Türkiye 14 yılda bir Türkiye üç Türkiye olduyusa bunun arkasında güven ve istikrar var.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN RAHATSIZ OLDULAR"

Gelin anayasa değişikliğini yapalım bu güven ve istikrarı sürdürelim kalıcı hale getirelim. Başkanlık sisteminden rahatsız oldular Cumhurbaşkanlığı sistemi dedik. Türkiye bölünür diyorlar. Başkanlık sisteminin en önemliği özelliği koalisyon yok. MHP her zaman ülke menfaatini her şeyin üzerinde tutmuştur. Anamuhalefet partisi demek iktidar alternatifi demek. İnşallah bu onuları önümüzdeki günlerde daha detaylı değerlendireceğiz. 15 Temmuz bize birlik beraberliği öğretti. Bu birlik ruhunu muhafaza etmek için var gücümüzle çalışaağız.

"SİZE ÜÇ TANE ÖNEMLİ NOTUM VAR"

3 tane küçük notum var: 112 marifetiyle gelen hastalardan ayrıca para alınıyormuş bunun alınmaması lazım. Uygulamada şikayetler var kulağıma geliyor. Acil çağrısıyla gelen hastalardan para alınmaması lazım. Bu husus çok önemli. Diğer husus kanser hastalarının ilaçlarından alınan fark ücreti. Bunada dikkat etmemiz lazım. Bir başka şey de, sezaryan oranları dünya standardında yüzde 15. Anne sağlığı her şeyin önünde geliyor. En sağlıklı doğum normal doğumdur. Tıbbi zorunluluksa yaapcak bir şey yok ama. Anamın 10 tane çocuğu var ama hastaneye bile gitmemiş. En doğal doğum gerçekleştirmiş!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.