1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım'dan Diyarbakır'da önemli mesajlar
Yıldırımdan Diyarbakırda önemli mesajlar

Yıldırım'dan Diyarbakır'da önemli mesajlar

AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, özel uçak DAP ile 15.43'te Diyarbakır'a geldi.

A+A-

Partisinin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi için genel başkanlığa aday gösterildiği toplantının ardından Diyarbakır'a hareket eden Yıldırım'ı, havalimanında Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve öteki ilgililer karşıladı. Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Vedat Demiröz ile bazı milletvekilleri de Diyarbakır'a geldi. Binali Yıldırım ve beraberindekiler, PKK'lı teröristlerce 12 Mayıs'ta Dürümlü mezrasında 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Binali Yıldırım taziye çadırından çıktıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Yıldırım, açıklamada şunları kaydetti:

"Tanışık Köyü'nün çok değerli sakinleri bugün buradayız birkaç gün önce bu köyde terör örgütünün yine o acımasız yüzünü gördük birbiri ile akraba 16 kardeşimiz bir kamyon dolusu patlayıcıyla şehit edildi. Sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Çok değerli vatandaşlarım bugün acıların paylaşılıp azaltılma günüdür. Gidenleri geri getiremeyiz ama devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek. Bölgede Temmuz'dan beri devam eden vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütüyle mücadelemiz devam edecek. Mekanları cennet olsun. Yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum. 70 milyon duasıyla onların arkasındadır. Tekrar başımız sağolsun!"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.