1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım'dan EXPO açıklaması
Yıldırımdan EXPO açıklaması

Yıldırım'dan EXPO açıklaması

'EXPO 2020'nin Türkiye'de yapılması için kuruluşlar üzerlerine düşeni yapıyor.'

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020'nin Türkiye'de yapılması için hükümet, yerel yönetim ve İzmir'in sivil toplum kuruluşlarının, üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti.

Bakan Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de hayata geçirilen her türlü yatırımın, EXPO 2020'nin İzmir'de yapılabilmesi için de önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Planlanan yatırımlar konusunda daha yolun başında olmalarına rağmen yapılanların meyvelerini şimdiden almaya başladıklarını ifade eden Yıldırım, ''İzmir, 200 metropol şehrin yer aldığı dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde, Şangay, Riyad ve Cidde'den sonra dördüncü sırada yerini aldı. Bu büyüme hızı, bizim için çok önemli. Çünkü, EXPO 2020'yi İzmir'e kazandırmak istiyoruz. Bunun için hükümet olarak topyekun bir çalışma içindeyiz'' görüşünü dile getirdi.

Yıldırım, EXPO 2020'nin İzmir'de yapılmasının, 20 milyonu yurt dışından, 40 milyona yakın turistin kente gelmesini sağlayacağı ön görüsünde bulunarak, 6 aylık periyotta İzmir'e gelecek 40 milyon ziyaretçinin, sadece İzmir'e değil, Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkati çekti.

Paris'te düzenlenen ilk adaylık sunumu için bizzat gittiğini ve İzmir'i geçmişten geleceğe anlatan çok kapsamlı bir sunum gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yıldırım, şimdi yapılması gereken şeyin, İzmir için planlanan tüm projelere hız kesmeden devam etmek ve ivedi bir şekilde tamamlamak olduğunu vurguladı.

-EXPO 2020 için destek turları-

EXPO çalışmalarında mevzuat ve organizasyon açısından arzu ettikleri noktaya geldiklerini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

''EXPO 2020'nin Türkiye'de yapılması için hükümet, yerel yönetim ve İzmir'in sivil toplum kuruluşları, üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor. Bundan sonra dost ve kardeş ülkelerden destek gelmesi için çalışacağız. Somali Konferansı'na katılan heyet başkanları ve bakanlardan destek istedik ve olumlu sonuç aldık.

Somali Cumhurbaşkanı Sheikh Sharif Sheikh Ahmed'in yanı sıra Doğu Afrika Topluluğu Genel Sekreter Yardımcısı Julius Tangus Rotich, Brezilya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Michel Temer, Etiyopya Başbakan Yardımcısı Hailemariam Desalegn ve Avusturya Başbakan Özel Temsilcisi Bob Mcmullen'in de aralarında bulunduğu heyetle yarın İzmir'de görüşeceğiz. 2. Somali Konferansı İzmir Organizasyonu'na katılan heyettekilerden, EXPO 2020'nin Türkiye'de düzenlenmesi hususunda destek isteyeceğiz.''

Bakan Yıldırım, söz konusu görüşmede EXPO'nun neden Türkiye'de düzenlenmesi gerektiğine ilişkin sunum yapılacağını da ifade etti!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.