1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yıldırımhan’dan Festival Havasında Satranç Turnuvası
Yıldırımhan’dan Festival Havasında Satranç Turnuvası

Yıldırımhan’dan Festival Havasında Satranç Turnuvası

Mersin Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen satranç turnuvası yoğun ilgi gördü.

A+A-

Mersin Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen satranç turnuvası yoğun ilgi gördü. Beş kategoride gerçekleştirilen turnuvaya 475 sporcu katıldı.

İlk hamlelerini AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ile Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Mehmet Güral’ın yaptığı turnuvaya, sporcular kadar veliler de ilgi gösterdi.

Turnuvanın sürdüğü 2 gün boyunca katılımcıların tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde okul bahçesinde çeşitli yiyecek içecek standları kurularak hoşça vakit geçirmeleri sağlandı. 8 maç üzerinden yapılan müsabakalar sonunda her kategoriden 15 sporcu ödüle layık görüldü. 7-8 yaşta Arnas Enes Buğra, 9-10'da Emir Gülbeyaz, 11-12'de Yücel Arınç Özmutlu, açık kategorisinde ise Mustafa Alpago Gürsoy birinci oldu. Dereceye giren sporcuların ödüllerini Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Samih Teymur, Mersin Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Caner Özdemir, Yıldırımhan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Altuntaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Nalbant tarafından verildi.

Özel Yıldırımhan Ali Yükselgüngör İlk ve Ortaokulu Müdürü Ahmet Özel, güzel bir turnuva düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Özel, bu yıl farklı illerden gelen sporcularla ulusal hale gelen turnuvayı uluslararası hale getirme hedefinde olduklarını kaydetti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.