1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. YILDIRIM’IN EKİBİ İŞ YAPAR!
YILDIRIM’IN EKİBİ İŞ YAPAR!

YILDIRIM’IN EKİBİ İŞ YAPAR!

2009 yerel seçimlerinde İzmir’de, CHP ve AK Parti arasındaki oy farkının % 7’lere düşmesi o tarihten bu yana kente gözleri 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere çevirdi!

A+A-

YILDIRIM’IN EKİBİ İŞ YAPAR!..

2009 yerel seçimlerinde İzmir’de, CHP ve AK Parti arasındaki oy farkının % 7’lere düşmesi (CHP yüzde 43.8 AK Parti 36.8) o tarihten bu yana kente gözleri 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere çevirdi. Herkesin haklı ve ortak söylemi AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde CHP’yi oldukça zorlayacağı yönündeydi.. Hele ki, AK Parti’nin İzmir için kabinenin çalışkan bakanı Binali Yıldırım’ı İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak göstermesi kentte şu sıralarda nefeslerin tutulmasına neden oldu.

Adaylar Oldukça Güçlü

Ankara’da görev yaptığım zamanlarda nasıl çalıştığını çıplak gözle gördüğüm Sayın Binali Yıldırım ilçe adayları konusunda işe sağlam ve akılcı başladı. Yıldırım’ın açıkladığı adaylar hesabı kitabı yapılmış, inceden inceye düşünülmüş kişilerden oluşuyor. Örneğin Buca’dan aday gösterilen Cemil Şeboy, Konak’tan İlknur Denizli, Bayraklı’dan İsmail Sarı, Karabağlar’dan aday gösterilen İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Necip Kalkan, Seferihisar’dan Hamit Nişancı, Foça’da Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Salih Emrullah Keleş, Çandarlı’ya vizyon kazandıran Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen’in Dikili’den aday gösterilmesi bence tam isabet oldu.

CHP'nin işi zor !

Binali Yıldırım’ın aday seçimindeki özen, 17 Aralık sonrası yerel seçimlerde İzmir’de tulum çıkarma hayalleri kuran CHP’yi ters köşe yaptı. CHP, İzmir’de açıklamayı düşündüğü birçok belediye başkan adayını hala kamuoyuna deklare edemedi.. Örneğin CHP içerisinde, Ak Parti’nin Buca’dan aday gösterdiği Cemil Şeboy’un karşısına çıkacak aday için tam bir arayış ve kararsızlık yaşandığını biliyorum. Konak, Bayraklı ve Karabağlar adayı içinde aynı kaosu yaşayan CHP’de bu isimlerin karşısına çıkaracağı aday arayışları seçimlere neredeyse iki ay kala hala sürüyor. Bu durum parti içerisinde rahatsızlıklara da yol açıyor.

Bence CHP’nin adaylarını açıkladığı ilçeleri de kolay lokma olarak görmemesi gerekli. Örneğin Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in işinin bu defa zor olduğu herkesçe biliniyor. Soyer’in karşısına çıkarılan Hamit Nişancı, Seferihisar’ın simge isimlerinden biri. Daha öncede ilçede belediye başkanlığı yapan Nişancı seçimi kazanacak potansiyelde biri. İşin özü Binali Yıldırım adayları bana göre tam isabet ve CHP’yi zora sokan isimler.

Başkası ne düşünür bilemem ama AK Parti İzmir’de bu adaylarla en az 10 ilçe de ipi göğüsler!! (EgeliEtkihaber)

images3akeb9op.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.