1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldız Dağı’nda Ocak Ayında Kaymaya Başlanacak
Yıldız Dağı’nda Ocak Ayında Kaymaya Başlanacak

Yıldız Dağı’nda Ocak Ayında Kaymaya Başlanacak

Sivas’ta yıllardır bekleyen Yıldız Dağı Kayak Projesi gerçek oluyor. Mekanik tesislerin montajı için yol yapım çalışmalarının bitmesi bekleniyor.

A+A-

Sivas’ta yıllardır bekleyen Yıldız Dağı Kayak Projesi gerçek oluyor. Mekanik tesislerin montajı için yol yapım çalışmalarının bitmesi bekleniyor. 3 hafta sonra mekanik tesislerin montajına başlanacak. Ocak ayında da Yıldız Dağı’nda kayak yapılmaya başlanacak.

Vali Zübeyir Kemelek, yol yapım çalışmalarının ardından 15-20 gün sonra mekanik tesislerin yapımına başlanacağını söyledi. Kayak projesinin tanıtılması amacıyla Vali Zübeyir Kemelek ve Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin’in de katılımıyla Yıldız Dağı eteklerinde yaz etkinliği düzenlendi. Etkinlikte yamaç paraşütçüleri Yıldız Dağı'ndan uçuş gerçekleştirdi. Dağcılık Federasyonu ekipleri de tırmanış yaptı. Program Yıldız Göleti'nde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin su sporları gösterisi ile başladı. Daha sonra Yıldız Dağı eteklerinde düzenlenen yaz etkinliğine geçildi.

“OTEL YILBAŞINA YETİŞECEK”

Vali Zübeyir Kemelek etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu yılın sonunda, sadece bu bölgeye, kamulaştırma ve yol yapımı da dahil olmak üzere 30 milyonun üzerinde bir kaynak ayırdık. Yıl sonunda bu kaynakların aşağı yukarı tamamını veya fazlasını kullanmış olacağız.” dedi.

Bir otelin yapımını İl Özel İdaresi olarak çalışmaların başladığını kaydeden Vali Kemelek, “Bu proje 15 gün içerisinde tamamlanacak ve hemen ihaleye çıkılacak. Onu da yılbaşına kadar yetiştirmeye çalışacağız. Günübirlik tesisleri de aynı şekilde yapmaya devam ediyoruz. Yıldız Dağı’nda konaklama imkânı 3 bin 500 kapasiteli olacak.” şeklinde konuştu.

“OCAK AYINDA MAKARALAR DÖNECEK”

Milletvekili Hilmi Bilgin de ocak ayı itibariyle makaraların dönmeye başlayacağını anlatarak, “Altyapı ile ilgili burada çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu proje tamamlandığında Sivas turizm merkezi olma konusunda önemli bir mesafe katedecek. Sıcak çermikleriyle, şehirdeki tarihi kültürel değerleriyle inşallah Sivasımız kültür noktasında bir cazibe merkezi olacak.” ifadesini kullandı.

TESİSLERİN AÇILIŞI OCAK AYINDA

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, dağcılık ve yaz sporlarında etkinlik yapabilecek kulüplerle beraber Yıldız Dağı’nda yapılan çalışmaları görmek ve bu alanda bir farklılık oluşturmak amacıyla buraya geldiklerini anlattı. Ayhan, şöyle devam etti: “Biz de günübirlik tesis ve turizm tesisinin inşaatına bu yaz başlayacağız. İnşallah ocak ayında düzenleyeceğimiz güzel bir açılışla burayı hizmete sokacağız.”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık ise Yıldız Dağı Kayak Tesisleri'nde üniversiteye 20 bin dönüm yer ayrıldığını, buraya 4 katlı bir tesis yapacaklarını söyledi.

Sivas Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Baysal, Dağcılık Federasyonu olarak eşsiz güzelliklere sahip Yıldız Dağı'nı tanıtmak istediklerini kaydetti.

Etkinlikte kurulan çadırlarda davetlilere ikramlarda bulunuldu. Yakupoğlan beldesinden gelen çocuklar da yöresel oyunlar sergiledi. CİHAN

Yıldız Dağı’nda ocak ayında kaymaya başlanacak

Yıldız Dağı’nda ocak ayında kaymaya başlanacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.