1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yıldız: Gelecek Kek Toplantısı Rusya’da
Yıldız: Gelecek Kek Toplantısı Rusya’da

Yıldız: Gelecek Kek Toplantısı Rusya’da

St.Petersburg’da düzenlenen Ekonomik Forum’a katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gelecek Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısının Rusya’da yapılacağını söyledi.

A+A-

St.Petersburg’da düzenlenen Ekonomik Forum’a katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gelecek Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısının Rusya’da yapılacağını söyledi. Rusya ile Türkiye arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) bir alt kuruluşu olan yapıda ikili ekonomik ve ticari ilişkiler ele alınıyor.

Temasları ile ilgili basına değerlendirmede bulunan Yıldız, KEK Eş Başkanı ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak’la tüm konuları ele aldıklarını, gelecek KEK toplantısının Moskova, St. Petersburg, Kazan ya da Rusya’nın bir başka kentinde olabileceğini ifade etti. Soçi’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları vesilesi ile Türkiye’nin yapacağı katkıları ele aldıklarına değinen Yıldız, Irak Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile görüşmesine de değindi.

BAKAN YILDIZ ŞU BİLGİLERİ VERDİ:

“Sayın Mesut Barzani ile yapılan toplantı, hem bölge açısından, hem de bizim enerji sektörü açısından karşılıklı ne tarz şeyler yapılabilir üzerineydi. Tabii ki özel hukuk hükümlerine tabi kalmak şartıyla, ister kamu ister özel şirketlerin yapacağı sözleşmelerin, Irak’ın yalnızca kuzeyine değil Irak’ın tamamına yatırımlar olduğunu bir kez daha vurguladık. Kendilerinin de aynen bizde olduğu gibi, büyük bir kararlılıkla Irak anayasasına olan bağlılıkları ve Irak’ın tamamına yapılacak katkı üzerinden konuşuldu. Biz de zaten başından beri onu söylüyoruz. Irak ve tamamı kuzeyi güneyi doğusu batısı ayırmaksızın geliştirilecek bir projenin Irak’ın tamamına konulacak katkı olduğunu ve Irak’ın tamamının normalleşmesi süreciyle alakalı konular olduğunu belirtiyoruz. O açıdan bu görüşmenin önemli bir vurgu olduğu kanaatindeyim.”
CİHAN

Yıldız: Gelecek KEK toplantısı Rusya’da

Yıldız: Gelecek KEK toplantısı Rusya’da

Yıldız: Gelecek KEK toplantısı Rusya’da

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.