1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yılmaz: Biz Sorunları Çözmeye Çalışıyoruz, Birileri Sorun Çıkarmaya Çalışıyor
Yılmaz: Biz Sorunları Çözmeye Çalışıyoruz, Birileri Sorun Çıkarmaya Çalışıyor

Yılmaz: Biz Sorunları Çözmeye Çalışıyoruz, Birileri Sorun Çıkarmaya Çalışıyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz, birileri sorun çıkarmaya, sorunları büyütmeye çalışıyor.

A+A-

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz, birileri sorun çıkarmaya, sorunları büyütmeye çalışıyor." dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, Manisa'nın Demirci ilçesi Mahmutlar beldesinde düzenlenen '4. Kiraz Festivali'ne katıldı. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada tarım sektörüne çok önem verdiklerini, geçmişte belli dönemlerde bu sektöre yanlış gözle bakanların olduğunu söyledi. Yılmaz, bu sektörün sanki geçmişin sektörüymüş gibi görüldüğünü kaydetti.

Tarım sektörünün 21. yüzyılın en önemli sektörlerinden biri olduğunun altını çizen Yılmaz, "Dünyada artan nüfusu düşündüğünüzde, dünyadaki küresel ısınma dediğimiz sorunları dikkate aldığınızda artan tüketici talebini çeşitlenen tüketici taleplerini dikkate aldığınızda tarım sektörü çok çok önemli. Ülkemizin gıda güvenliği açısından, vatandaşımızın temiz, sağlıklı ve uygun maliyetlerle beslenmesi bakımından istihdam ihracat refah bakımından kırsal alanda nüfusumuzun tutunması bakımından tarım sektörü son derece önemli." dedi.

Manisa ve çevre illerine da bakıldığında halen istihdamın yüzde 45'inin tarım sektörü olduğunu belirten Yılmaz, "Fakat artık tarım sektörü diyince daha farklı bir anlayış içinde yaklaşmamız gerekiyor. Modern bir sektör oluşturmamız gerekiyor. Ticari işletmelerin artması lazım. Katma değeri yükseltmemiz gerekiyor. Tarım bakanlığımızın son 10 yılda çok büyük gayretleri oldu. Verdiğimiz destekler ile sağladığımız hibelerle tarım sektörünü daha farklı bir yere getirdik. Önümüzdeki dönemde inşallah çok daha iyi olacak. Bir taraftan paketleme tesisleriyle bir taraftan sulamaya dönük göletlerle arazi şartlarını iyileştirici çalışmalarla bir taraftan iyi tarım uygulamaları yaygınlaştırarak tarım sektörünü büyütüyoruz." diye konuştu.

"HİZMETLERİMİZİN TAMAMINI ANLATAMIYORUZ, UNUTUYORUZ"

Artık tarım sektörüne de sanayi gözüyle bakılması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, "Dünyada artık bu noktaya geldi ülkeler. İhracat açısından önemli olarak bakmamız lazım. Kalkınma ajansları kanalıyla da tarım alanında daha modern işletmecilik oluşturmak için destek veriyoruz. Verdiğimiz desteklerle çiftçimizin fiyatlardan daha az etkilenmesini istiyoruz. Soğuk hava depoları, katma değeri artırıcı paketleme tesisleri, sulama projeleri bütün bunlar çiftçinin gelirini arttırmak için yaptığımız projelerdir." şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlerin çokluğundan dolayı bazen anlatırken bazılarını unuttuklarını dile getiren Yılmaz, "Emin olun o kadar çok hizmet var ki biz de unutuyoruz. Hiçbir zaman tamamını anlatamıyoruz. Konuşmamız bittikten sonra döndüğümüzde "Bak şunu da unutmuşuz, şunu da söylememişiz diyoruz. Çok şükür böyle bir hükümetimiz var." dedi.

Ülkenin dört bir yanında illerden ilçelere, beldelerden, köylere kadar her yerde hizmetlerinin bulunduğunu aktaran Bakan Yılmaz, "Bunun için Allah'a hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz birileri sorun çıkarmaya, sorunları büyütmeye çalışıyor. Biz yapmaya çalışıyoruz birileri yıkmaya, bozmaya çalışıyor. Biz birlik beraberlik sağlamaya gayret ediyoruz, kardeşliğimizi güçlendirmeye çalışıyoruz birileri fitne fesat sokmaya çalışıyor ama bu millet büyük millet. Kimin ne yaptığını gayet iyi gören gayet iyi değerlendiren millet. Bütün yaşananları milletimizin vicdanına milletimizin takdirine bırakıyoruz. Durmadan çalışacağız, emek harcayacağız. Durup dururken hiçbir ülke kalkınmıyor gelişmiyor." diye konuştu.

"BİZ SLOGANCI, LAF PARTİSİ DEĞİLİZ, İŞ PARTİSİYİZ"

Yılmaz şöyle devam etti: "Biz slogancı, laf partisi değiliz, iş partisiyiz. Bundan sonra da hükümet olarak aynı şekilde devam edeceğiz. Bize oy vermiş olsun olmasın bütün vatandaşlarımızın hükümetiyiz. 76 milyonun hükümetiyiz. 76 milyona da hizmet etmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Sadece ekonomik açıdan değil sosyal açıdan da geçmişle kıyaslanmayacak şekilde bu dönemde hizmet yaptık. Bizler bize destek olduğunuz sürece, dualarınızı esirgemediğiniz sürece kim ne yapmaya çalışırsa çalışsan Başbakanımızın liderliğinde bu hükümet Türkiye'yi çok daha iyi yerlere götürecek."

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, kiraz üreticileri arasında yapılan yarışmada birinci olan Mehmet Kavak'a Mahmutlar Belediyesi tarafından verilen altını verdi. Törende Yılmaz'a da Mahmutlar Beldesi'nde dokunan el halısı hediye edildi. Törene Bakan Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı İhsan Temel ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yılmaz: Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz, birileri sorun çıkarmaya çalışıyor

Yılmaz: Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz, birileri sorun çıkarmaya çalışıyor

Yılmaz: Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz, birileri sorun çıkarmaya çalışıyor

Yılmaz: Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz, birileri sorun çıkarmaya çalışıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.