1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. YİNE YENİ YENİDEN MERMİ GİBİ İDDİALAR
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

YİNE YENİ YENİDEN MERMİ GİBİ İDDİALAR

A+A-

 

YİNE YENİ YENİDEN MERMİ GİBİ İDDİALAR

BU DA “2018'İN MERMİ GİBİ İDDİALARI”

O DOSYAYA DEVAM EDELİM!

-YAZAR NOTLARIM VE CEVAPLARIM-

 

Uyutmayacağım bu hafta sizi. Aynı 2010 yılındaki rüşvetçileri uyutmadığım gibi. Oturun sabaha kadar, için art arda sigaralarınızı, yudumlayın içkilerinizi. Evin içerisinde kapana sıkışmış tilki gibi bir oyana bir buyana gidip gelin! Foyamız, pisliklerimiz duyulmuş diye dövün dizlerinizi bu hafta ve bundan sonraki haftalarda.. Çünkü biliyorum ki, bu yüce devletin ilgili birimleri aynı 2010 yılında yazdığım 'MERMİ GİBİ İDDİALAR' başlıklı yazımı dikkate aldığı gibi aşağıda yazdığım yazımı da dikkate alacak ve yedirtmeyecekler size o haram lokmaları. Bakın haramzadeler, önce size 2010 yılında yazdığım o yazıyı hatırlatayım.

DEVLET YAZIMA SAHİP ÇIKTI!

Yıl 2010 ve iddiaların geçtiği yer İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü bünyesindeki AHL kargo idi. Bizzat tarafıma gelen ihbarlarda AHL kargoda adeta bir rüşvet çarkı kurulmuştu. Rüşvetin kasası ise bir vestiyer idi. Evet yanlış okumadınız AHL Kargo Gümrük Müdürü'nün odasındaki vestiyerde asılı paltoya konuluyordu kaçakçılardan gelen rüşvetler. Ben o yıl yazdığım 'Mermi Gibi İddialar' başlıklı yazımda, bu detaylara sorumlu bir gazetecilik örneği göstermiş girmemiş ama yüzeysel olarak iddiaları yazıma taşımıştım. Yazım kısa süre sonra İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık Bürosu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Mali Büro tarafından ihbar kabul edilmiş ve teknik takibe geçilmişti.. Sonra... sonrası malum. 07-01-2011 günü düğmeye basılmış ve iddiaların odağındaki İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü, Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürü çok sayıda gümrük çalışanı, iş adamı ve antrepo sahipleri gözaltına alınmış çoğu da tutuklanmıştı…
 

PEKİ, 2018'İN MERMİ GİBİ İDDİALARI NE?
 

Gelelim günümüze... Öncelikle şunu söyleyeceğim. Tıpkı 2010 yılında olduğu gibi bana gelen iddiaların çoğunu yazmayacağım. Yazmayacağım çünkü olası gelişebilecek bir soruşturma ve operasyona önce sağduyulu bir vatandaş sonra da kamu görevi yapan bir gazeteci olarak sekte vurmayacağım. Ancak Yüce Devletin ilgili makamları nedir bu derse de aynı 2010 yılında yaptığım gibi elimdeki bütün detayları kendileriyle paylaşacağım. Evet.. elimde çok önemli belgeler var. Büyük bir bölge müdürlüğü ve çalışanları ile ilgili belgeler bunlar. Yine büyük bir rüşvet havuzu yine vatan hainliği.. Peki, nedir yüzeysel olarak paylaşacağınız o belgeler derseniz hemen bir kaç tanesini aktarayım sizlere. Uyutmayacağım dedim ya öyle de yapacağım hem de büyük büyük yazacağım.

 

1- 160 KONTEYNIR OLAYI

 

2- MEMURLARIN YOLLUKLARINDAN KESİNTİ

 

3- LİMAN İŞLETMESİYLE İLGİLİ BİR TAKIM İLİŞKİLER

 

4- RO-RO’DAN GELEN ARAÇLARDAN KAÇAK MAZOT VE CEP TELEFONUNA GÖZ YUMMAK.

 

Sakın kızmayın bana.. Evet, elimde çok önemli belgeler var ama şimdilik bu kadar. Ha devlet olaya el atıp işe başladı mı şunu da bilin ki bu iddiaların en geniş şeklini yine ve her zaman olduğu gibi yine benden okuyacaksınız. Bana gelen belgeleri mail ile devletin ilgili mercileri ile paylaşacağım. (Merak edenler için iddiaların odağındaki yer İSTANBUL değil! Akdeniz’de bir yer)

ŞU BİZİM GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ (3)

Biliyorsunuz son iki yazımı, gümrüğün günah keçileri gümrük müşavirleri ve bir hayali ihracat olayına ayırdım. Üçüncü bölümle devam edelim. Gümrük müfettişi 21.03.2017 tarih ve 424- B/02 sayılı raporunda ihracat işlemlerini yapan gümrük muayene memurlarının ifadelerine başvurur. Size şimdi bu ifadelerden birini aktarmak istiyorum. Gümrük muayene memuru Yiğit E. 20.03 2017 günlü gümrük müfettişine verdiği yazılı ifadesinde:

Örnek beyannamelerdeki imzalar bana aittir. Eşyalar beyan edilen mahalde götürülüp kantar fişi kontrol edilmiş sayı-boş ağırlık olarak tam olduğu tespit edilmiştir. Eşyaların fiyatının yüksek olduğu dikkatimiz çekmiş olup Adana Sanayi Odasından ekspertiz raporu talep edilmiştir. Gelen eksperler eşyayı benim nezaretimde muayene etmiş ve gerek sözlü gerekse yazılı olarak fiyatın normal olduğunu beyan etmişlerdir. Rapora istinaden beyannameler kapatılmış ve denetime gönderilmek üzere onay servisine teslim edilmiştir. Selçuk Üçer adlı firmayı tanımıyorum. Fakat müşavirini sürekli Adana Gümrük Müdürlüğü’nde iş yaptığı için bilirim. Başka tanışıklığım yoktur.  Aynı muayene memurunun, talimatla Aralık Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimatla bu konuyla ilgili vermiş olduğu ifade aşağıdadır:

adsizblg-002.jpg

 

Devam edelim bu soruşturmanın ilginç detaylarına. İlginç diyorum, çünkü yukarıda örneğini verdiğim memur gibi başka gümrük memurları da durumu bölge müdürlüğüne zamanında bildirdiklerini, firmadan gerekli belgelerin istenildiğini, belgelerin beyannamelere eklendiğini ve beyannameye eklenen belgelerin belgelerle uyumlu olduğunun görüldüğünü belirtmişler. Hal böyleyken olayı soruşturan gümrük müfettişinin dönemin Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü’ne bu konuyla ilgili hiç ama hiç soru sormaması oldukça düşündürücüdür. Yanılıyor muyum acaba? Tabi ki 'HAYIR'

Diğer ilginç bir detay daha. Bana göre müfettiş bu olayda yurt dışı ayağını araştırmamış. Oysaki yapacağı iş çok basitti kendisi ihraç yapıldığı iddia edilen ülkeye gitmese bile, oradaki ticari müşavirlikler aracılığı ile her şeyi çok rahat araştırabilirdi.. Haksız mıyım? Tabi ki HAYIR! Ufak bir not. Raporda yeminli mali müşavirlerden hiç söz edilmiyor. Niye?... Bu olaya kaldığımız yerden bir sonraki yazımda da değineceğim. Bilgilerinize..

YAZAR NOTLARI VE CEVAPLAR

Yazılarımın altına iliştirdiğim yazar notları ve onlara verdiği cevaplarla bu yazımıza son verelim.

1-) KAÇAKÇILIKDA YENİ TREND DEMİŞİZ O ZAMAN KAPIYI ARALAYALIM. GÜMRÜKLERDE YANLIZCA İŞ TAKİBİ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ YAPAR KOCAMAN BİR HAYIR. GÜMRÜKLERDE PROFESYONEL İŞ TAKİPÇİLERİ VARDIR. BUNLAR HER DÖNEMDE GÜMRÜKLERDE CİRİT ATARLAR. KAÇAK BİR İŞİ ORGANİZE EDERLER ŞAYET KAÇAK MAL YAKALANIRSA DİYE ÖNLEM ALIRLAR HESAPTA MALIN MİKTARI KADAR DÖVİZ BLOKE EDİLİR DÖVİZ BÜROSUNDA BU İŞLER GENELDE DOĞUDA BİR YERLERDE YAPILIYOR.

2-) MURATBEY –HALKALI- GÜMRÜĞÜ İLE İLGİLİ TARAFIMA GÖNDERİLEN İDDİALARI İÇEREN İHBAR MAİLİNİ İÇİNDE ÇOK SAYIDA FİRMA VE ŞAHIS OLMASINDAN DOLAYI DEVLETİN BİR KURUMUYLA PAYLAŞTIM. BANA DÖNÜŞ OLURSA KONUYU İŞLEYECEĞİM.

3-) SARP KAPISI’NDA BAZI GÖREVLİLER GEÇİCİ GÖREVLE BAŞKA YERLERE GÖNDERİLMESİ, BİR AYAKKABI İŞİ OLUĞUNDAN SÖZ EDİLİYOR YAZDIKLARIM YANLIŞ ANLAŞILMASIN GÖREVLİLER DİRENİNCE SOLUĞU GEÇİCİ GÖREVDE ALMIŞLAR!

 

- YAZARDAN FLAŞŞŞ MERSİN NOTLARI -

1- MERSİN’DE CEVİZİ KİM KIRDI? CEVİZDE NELER OLUYOR? BEKLEYİN!

2- MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDE “PLASTİK ELDİVEN” OLARAK BEYAN EDİLEN KAÇ KONTEYNIRIN İŞLEMİ YAPILDI? BEKLEYİN!

3- MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDE İTHALAT İŞLEMLERİ KIRMIZI HATTAN TAMAMLANAN BİR KONTEYNIRDAN, GÜMRÜĞÜ TERK ETTİKTEN SONRA NİÇİN 60 BİN DOLAR FİRMADAN ALINMIŞTIR? BU MARİFETLİ GÜMRÜK MÜŞAVİRİ KİM? BEKLEYİN!

 

- YAZARIN NOTLARI -

1- Yakın bir tarihte, vekâleten idare edilen bölge müdürlerinden bazıları görevlerinden alınabilir! Şimdilik bu kadar diyelim.

3- Sıra size geldi… Merkez ve taşrada görev yapan Kripto Fetöcular!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum