1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Yıpranma Hakkının İadesi Gazetecileri Sevindirdi
Yıpranma Hakkının İadesi Gazetecileri Sevindirdi

Yıpranma Hakkının İadesi Gazetecileri Sevindirdi

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, gazetecilerin yıpranma ile ilgili haklarının geri verilmesinin basın mensuplarını sevindirdiğini ifade etti.

A+A-

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde, gazetecilerin yıpranma ile ilgili haklarının geri verilmesinin basın mensuplarını sevindirdiğini ifade etti.

Veli Altınkaya, Meclis'ten, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ilgili bir paketin geçerek onaylandığını hatırlatarak, “Gazetecilerin, 2008 yılında alınan yıpranma hakları geri iade edildi. Bu konuda ciddi emekleri olan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı arayarak kendisine teşekkür ettim.” dedi.

“Gece geç saatlerde müjdeyi gazeteciler olarak aldık” diyen Altınkaya, şu değerlendirmede bulundu: “Yıpranma hakkının iadesi ile ilgili cemiyetimizin ciddi çalışma ve girişimleri oldu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun; Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç nezdinde girişimi oldu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla da Türkiye’nin dört bir tarafından gazeteciler 2008 yılında elinden alınan yıpranma haklarını geri istemişti. Meclis'te SGK ile ilgili bir paket geçti. Bu paketin geçmesinde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ciddi katkısı oldu. Kendisini gece arayarak teşekkür ettim. Bizim haklarla ilgili, iadesinde milletvekilleri ile ilgili de bir madde yer almış. Bizim için burada haklarımızın iade edilmesiydi ve teşekkür ediyoruz."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.