1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. YOLCULAR BÖYLE İNDİ
YOLCULAR BÖYLE İNDİ

YOLCULAR BÖYLE İNDİ

Tren yolunda 4 saatlik kapatma eylemi!

A+A-

Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto eden yaklaşık bin kişi Eskişehir'de yürüyüş yaptı. Kalabalık hemzemin geçit üzerinde 4 saat oturma eylemi yaparak Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Treni'nin ve araçların geçişini engelledi.

Akşam saatlerinde toplanan grup, 'Ahmet Atakan ölümsüzdür', 'Ahmet'in katili AKP'nin polisi' sloganları atarak Haller Gençlik Merkezi karşısındaki hemzemin geçitte oturma eylemi yaptı. Görevlilerin ikazı üzerine Ankara yönünden gelmekte olan bir yük treni kalabalığa yaklaşık 100 metre mesafede durdu. Kalabalıktaki bir-kaç kişi de duran yük treni yakınında raylarının üzerine yattı.

YOLCULAR OTOBÜSLE TAŞINDI!

Ankara yönünden gelen YHT ise Eskişehir Garı'na yaklaşık 3 kilometre kala Muttalip hemzemin geçidinde durdu. YHT yolcuları burada basamağı olmayan merdivenlerle görevlilerin yardımıyla aşağıya indirildi. Yolcular kendilerini bekleyen otobüslere bindirilip gara götürüldü. Bazı yolcular demiryolu yetkililerinin kendilerine bilgi vermediği, gara gelmeden trenden indirildiklerini söyleyerek tepki gösterdi. Aynı saatte Eskişehir'den Ankara'ya gidecek olan YHT'nin 200 yolcusu da garda otobüslere bindirilerek yolcuların indirildiği Muttalip hemzemin geçidine getirildi. Burada YHT'e bindirilen yolcular Ankara'ya hareket etti.

TREN GEÇİTTE BEKLEDİ

Ankara'dan gelen İzmir Mavi Tren ise yolcularıyla birlikte Muttalip hemzemin geçidinde bir süre bekletildi. Bu trenin yolcuları da otobüslerle gara götürülüp burada bekleyen başka bir trenle İzmir'e gönderildi. Öte yandan hemzemin geçitte demiryolunu kapatan protestocu grup yaklaşık 4 saat sonra eylemlerine son verdi. Grup, tekrar yürüyüşe geçip dağıldı. (Hürriyet/ANKARA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.