1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yönetmenlerden Türkçe Olimpiyatları'na Teşekkür
Yönetmenlerden Türkçe Olimpiyatlarına Teşekkür

Yönetmenlerden Türkçe Olimpiyatları'na Teşekkür

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.ci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın İstanbul açılışı başladı.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.ci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın İstanbul açılışı başladı. Sanat dünyasının ünlü isimleri olimpiyatlarla Türkçe’nin dünyaya yayılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan, sadece Türkiye’nin değil evrenin de evrensel barış mesajına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Alkan, "Türkçe Olimpiyatları yıllardır bunu artan bir coşkuyla artan bir samimiyetle, artan bir inançla gerçekleştiriliyor. Biz de küçükte olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bazen jüri üyesi bazen gönüllü olarak bu gösterileri destekleyen kardeşiniz olarak. Allah herkesin yolunu açık etsin. Allah herkese Türkçe Olimpiyatları’ndaki coşkuyu, heyecanı, barış duygusunu nasip etsin." diye konuştu.

Yönetmen Sinan Çetin de "Türkçeyi bütün insan uluslarına dinlettiniz ve sevdirdiniz. O yüzden gerçekten çok tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.


CİHAN

Yönetmenlerden Türkçe Olimpiyatları'na teşekkür

Yönetmenlerden Türkçe Olimpiyatları'na teşekkür

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.