1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yörükler, Uçansu Şelalesi'ne Maya Çaldı
Yörükler, Uçansu Şelalesine Maya Çaldı

Yörükler, Uçansu Şelalesi'ne Maya Çaldı

Yörükler, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki Uçansu Şelalesi'nin tanıtımı için çağlayan suyuna maya çaldı. Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği(TO...

A+A-

Yörükler, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki Uçansu Şelalesi'nin tanıtımı için çağlayan suyuna maya çaldı. Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği(TOYÖKÜD), Uçansu Şelalesi'nin Almanya'da tanıtımı için şelale suyuna maya çalarak yılın 12 ayı çağlaması dileğinde bulundu.

TOYÖKÜD Başkanı Ömer Gürler, 3 yıldır Gündoğmuş'un şelalelerinin tanıtımı için Gündoğmuş Belediyesi ve Alman Tanıtım Grubu Başkanı Monika Monari ile çalışma başlattıklarını söyledi. Tanıtım çalışmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sundukları ‘Torosların Güzelliğiyle Gelin Buluşalım’ projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini belirten Gürler, Gündoğmuş'ın Suuçtu ve Uçansu şelalelerinin keşfedilmeyi beklediğini ifade etti.

Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde eko ve botanik turizminin yaygınlaşması için Uçansu Şelalesi'nin tanıtımının çok önemli olduğunu belirten Gürler, bölgenin ekolojik yapısına bağlı 11 endemik türünün yetiştiğini kaydetti.

Gürler, "Uçansu Şelalesi doğal güzelliğiyle Avrupalı turistleri büyülüyor. Köy turuna çıkan turistler şelaleyi görmeden ülkelerine dönmüyor. Uçansu dünyanın sayılı şelaleleri arasında yer almasına rağmen yeterince tanınmıyor. Şelale yeterince tanınmadığı için ancak köy ve jeep safari turlarına çıkan turistler tarafından biliniyor. Bizde şelalenin tanınması ve yılın 12 ayı berrak akması için temizliğin sembolü olarak Nasrettin Hoca misali şelale suyuna maya çaldık. Bölgede akarsu kaynaklarını en güzel şekilde korunarak 47 metreden akan çağlayanın yılın 12 çağlamasını istiyoruz." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.