1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yozgat'a Yapılacak Havalimanının Çevresel Etkileri Değerlendirilecek
Yozgata Yapılacak Havalimanının Çevresel Etkileri Değerlendirilecek

Yozgat'a Yapılacak Havalimanının Çevresel Etkileri Değerlendirilecek

Yozgat'a yapılacak; Yozgat'la birlikte Çorum, Tokat ve Nevşehir illerinin bir bölümünün faydalanacağı havaalanının çevresel etkileri bir toplantı ile değerlendirilecek.

A+A-

Yozgat'a yapılacak; Yozgat'la birlikte Çorum, Tokat ve Nevşehir illerinin bir bölümünün faydalanacağı havaalanının çevresel etkileri bir toplantı ile değerlendirilecek.
Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat- Alaca yol ayrımı Deremumlu ve Fakıbeyli köyleri arasında havalimanı yapımının planlandığı belirtildi.
Şehir merkezinin 13 kilometre kuzeydoğusundaki 420 hektarlık alana yaptırılacak olan havalimanından Yozgat’ın yanı sıra Çorum, Tokat ve Nevşehir illerinin bir bölümünün de faydalanacağının ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi. "Yozgat Havalimanı için toplam keşif bedeli 2012 birim fiyatları ile 493 milyon 563 bin 125 lira ve yatırım süresi, 1 yılı projelendirme süresi olmak üzere toplam 4 yıl olarak tespit edilmiştir. Havalimanın inşaatı aşamasında 500 kişinin, işletilmesi aşamasında ise bin kişinin çalıştırılması planlanmaktadır. Ayrıca günlük ortalama 4 bin 100 kişinin havalimanında verilen hizmetlerden faydalanacağı öngörülmektedir. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince 15 Ocak 2013 Salı günü saat 14.00'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda halkın katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapılacaktır."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.